Heerlijk Scandinavisch interieur met een vleugje bohemian

Een fijn, Scandinavisch interieur betekent niet dat álles wit moet zijn. Dit Zweedse appartement is daar hét bewijs van! Deze compacte woning heeft namelijk alle kenmerken van een Scandinavisch interieur: een witte houten vloer, een gezellige open keuken met metrotegels aan de wand en veel mooie accessoires. Maar.. ook een touch of bohemian! Deze combinatie maakt het tot één eclectisch geheel.

Ben je benieuwd naar meer interieur inspiratie van deze twee fijne stijlen? Bekijk dan hier ons bohemian moodboard of dit artikel met tips voor een Scandinavische look.

Het hart van het huis – en het gedeelte dat de meeste aandacht trekt – is toch wel de keuken. De keuken oogt een tikkeltje rommelig, maar dat maakt de ruimte wel super gezellig en huiselijk!

Op de open wandplanken worden de kookboeken, mooie glazen, ingrediënten en keuken tools uitgestald. De verlichting hangt speels aan een koperen buis die is bevestigd aan het plafond.

Dat de snoeren en kabels gewoon in het zicht hangen zien we tegenwoordig steeds vaker. Wij zetten hier de mooiste voorbeelden op een rijtje.

Ook de eethoek is super speels ingericht, met een vintage tafel die gecombineerd wordt met verschillende stoelen: de vlinderstoel van Fritz Hansen en de Wishbone Chair van Carl Hansen.

Hoewel de ruimte in basis heel wit is, zorgen de kleurrijke accessoires en kunstwerken voor een bohemian touch. De witte vloer krijgt een kleurrijke touch door de tapijten die op verschillende plekken in het appartement liggen. De geweldige oude ensuite deuren bieden toegang tot de slaapkamer.

De slaapkamer is – in tegenstelling tot de rest van het huis – redelijk rustig gehouden. Tegenover de deuren is een grote spiegel opgehangen die zorgt voor een ruimtelijk effect. Op het bed worden ook verschillende kussens met elkaar gecombineerd, maar dan wel in neutrale kleuren. Wanneer de deuren dicht zijn, is de slaapkamer een fijne, rustige plek!

Meer bijzondere voorbeelden van eclectische interieurs kun je hier bekijken:

www.alvhemmakleri.se

Reageer op artikel:
Heerlijk Scandinavisch interieur met een vleugje bohemian
Sluiten