Heerlijk licht Scandinavisch interieur met neutraal kleurenpalet

Dit prachtige appartement in Höganas, Zweden, heeft zo’n fijn Scandinavisch interieur! Het appartement is van zichzelf al heel licht en ruim opgezet, maar door het neutrale kleurenpalet en de goed uitgekozen meubels lijkt het huis nog ruimer. Als je – net als wij – fan bent van de Scandinavische look weten we zeker dat je uit deze binnenkijker veel inspiratie kunt halen!

Het interieur bewijst maar weer dat neutrale tinten als lever, bruin en beige super goed gecombineerd kunnen worden met een strak, wit interieur.

Door de vele grote ramen is het huis super licht en heeft de ruimte een open uitstraling. Om wat meer contrast toe te voegen aan het interieur is gekozen voor een leverkleurige bank en een donker vloerkleed. Door het vloerkleed wordt de zithoek als het ware meteen gescheiden van de complete ruimte.

O, wat houden wij van zulke gestylede hoekjes! Voor zo’n heerlijke verzameling heb je maar enkele key items nodig, het draait vooral om de juiste opstelling. Om je een handje te helpen naar net zo’n fijn gestylede hoek, maakten we een handige shop the look met low-budget items.

De witte tafel en prachtige Eames stoelen dragen door hun slanke poten goed bij aan de ruimtelijkheid van het appartement.

Eerder al schreven we een artikel over het combineren van verschillende stoelen. Zo’n leuke mix geeft je interieur een speelse look, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Vooral wanneer je houdt van een strak interieur zal het misschien wat te druk zijn. In dit interieur zijn de stoelen goed op elkaar aangepast: verschillende vormen maar wel allemaal wit met houten details. Zo creëer je de speelse look, maar het geheel oogt nog steeds rustig.

Wil je een nieuwe boekenplank of lage wandkast? Met twee stapels tijdschriften en een houten plank creëer je super simpel en budget proof een unieke kast.

Wil je zelf ook een Scandinavisch interieur creëren? Wij hebben genoeg tips en inspiratie, bekijk daarvoor even de onderstaande artikelen:

www.homedsgn.com

Reageer op artikel:
Heerlijk licht Scandinavisch interieur met neutraal kleurenpalet
Sluiten