Heerlijk licht appartement met een té coole keuken

Als je woont in een klein appartement, zijn er heel wat designer tricks die je toe kunt passen om de ruimte groter te laten lijken. Eén daarvan is de juiste kleur. Donkere kleuren maken de ruimte kleiner, dus je doet er goed aan om je huisje te schilderen in lichte tinten. Het werkt echt, en dat bewijst dit appartement in Göteborg! Het appartement heeft een heel fijn, licht interieur. De mooie keuken zorgt voor contrast: zwart en wit blijft toch wel een van de coolste combinaties..

Benieuwd naar meer inspiratie om je huisje groter te laten lijken? Met deze tips fake je een hoog plafond en in dit artikel lees je hoe je komt tot een goede indeling.

Alle muren in het appartement zijn wit geschilderd. Om het interieur toch spannend te houden wordt er gewerkt met lichte pasteltinten in de meubels en accessoires. De combinatie van strakke meubels – bijvoorbeeld de marmeren koffietafel en de staande lamp -, koperen accessoires en een aantal vintage finds geven de woonkamer een heel ‘eigen’ en unieke look.

De ruimte naast de woonkamer is ingericht als stijlvolle home office. Ook hier kun je goed zien wat de juiste kleur kan doen met de ruimte. De ruimte heeft gelukkig veel ramen, maar het zonlicht wordt extra gereflecteerd door de witte muren en de lichte vloer. Om het geheel minder steriel te maken ligt er een fijn Perzisch vloerkleed in de kamer. Ook de vintage lederen stoeltjes maken de ruimte toch huiselijk.

Een keuken om van te dromen, toch? De zwarte keuken zorgt voor een cool contrast met de rest van het appartement en ook de eettafel is een fijne toevoeging. Door zwart en wit als ‘hoofdkleuren’ te gebruiken krijgt de keuken een chique uitstraling, maar wel met het Scandinavische tintje waar we zo van houden.

De metrotegels met zwarte voegen zijn stijlvol, maar toch speels. Wil je zelf ook deze fijne tegeltjes aan de wand? Bekijk dan dit artikel waarin we je alles vertellen over de vier leukste legverbanden.

Planten zijn een prima manier om wat kleur aan de ruimte toe te voegen: het maakt het huis levendig. Vooral het Eucalyptus blad zien we tegenwoordig steeds vaker. Dit blad heeft een doffe, groene kleur en is prachtig te combineren met felkleurige bloemen en planten.

Last but not least: de slaapkamer. Ook deze kamer is ingericht met fijne, neutrale kleuren en hier en daar een vintage item. Door alle kamers zo goed op elkaar af te stemmen wordt het appartement één geheel.

Omdat we onszelf wel zien in zo’n rustige en neutrale slaapkamer als deze, maakten we een handige Shop the look. Bekijk ‘m hier!

www.alvhemmakleri.se

Reageer op artikel:
Heerlijk licht appartement met een té coole keuken
Sluiten