Uit dit fijne appartement in Wormerveer haal je vast en zeker veel styling inspiratie

Voor deze binnenkijker vertrokken we zo’n twintig kilometer naar het noorden, om een kijkje te nemen in het appartement van Marc en Nienke in Wormerveer. Naast dat het appartement een fijn uitzicht heeft over De Zaan en de bijbehorende pakhuizen, is het ook een van de meest fotogenieke huizen die we de afgelopen tijd hebben gezien. Kijk mee!

Dat het appartement van Marc en Nienke het zo goed doet op foto’s is niet gek: Nienke is namelijk fotograaf en stylist bij het Nederlandse design label Zuiver.

De ronde spiegel maakten Nienke en Marc zelf: ze vonden de spiegel bij Nienke haar vader in de schuur, maakten er een koperen ketting aan en gaven ‘m een mooi plekje boven de schouw. De marmeren koffietafel past qua kleur perfect bij de bank en kocht Nienke via haar werk.

eye catcher van de woonkamer – en daarmee ook één van Nienke haar favoriete objecten – is de rotan ‘pauwenstoel’. Deze kochten ze op een antiekmarkt in Brussel voor een paar tientjes. De stoel paste gelukkig nét in de auto en ging dus meteen mee naar huis. Het loont dus zeker om af en toe eens buiten Nederland op zoek te gaan naar verborgen interieurpareltjes.

Dit hoekje is ook meteen de favoriete plek van de poes van de buren, die vaak even komt buurten. De ombouw van de verwarming loopt helemaal door en fungeert ook gelijk als bankje. Het vintage kussentje met print is een souvenir uit Griekenland.

Marc is brand ambassador bij een leverancier van dranken, maar het liefst staat hij in de keuken. Tijdens onze shoot toverde hij dan ook een heerlijke lunch op tafel – wat hebben we toch een vervelende baan! Daarnaast is hij samen met Nienke bezig met het opstarten van Mister.8, een heerlijke duurzame koffiescrub.

>> Zo style je een open kast

De foto bij de trap maakte Nienke zelf (met haar iPhone!) in een bos in de buurt. Met zo’n prachtige foto aan de muur geef je deze soms ietwat loze ruimte heel makkelijk een opsteker én het zorgt voor een persoonlijke touch.

Bekijk voor meer inspiratie dit artikel: 6 manieren om de hal een persoonlijke touch te geven

De slaapkamer is een van de favoriete plekken in huis. Niet gek, want het ziet er prachtig uit. De muren en het plafond zijn betimmerd met ouderwetse schrootjes. De wanden werden al snel wit geschilderd, maar het plafond bleef in originele staat. Voor de macramé hangers haalde Nienke haar inspiratie uit een foto die ze vond op Pinterest.

>> 7 slimme tips voor een mooie walk-in closet

Van de tweede, kleinere slaapkamer hebben Marc en Nienke een fijne walk-in closet gemaakt. Alle kleding hangt netjes aan dezelfde hangers. De kamer is vooral praktisch ingericht, maar toch vinden we hier ook weer twee goed gestylede hoekjes: een houten bankje dat dienst doet als verzamelplek van de horloges van Marc en een vintage kastje met te gekke spiegel voor de verzorgingsproducten van Nienke.

Bekijk ook deze binnenkijker!
Een levendig familiehuis op Strijp R in Eindhoven

Fotografie: Iris Duvekot voor Roomed

Reageer op artikel:
Uit dit fijne appartement in Wormerveer haal je vast en zeker veel styling inspiratie
Sluiten