Heerlijk appartement in Kopenhagen met de mooiste tinten blauw

Dit prachtige appartement in Kopenhagen was voorheen een open loft. De eigenaren, een stel met twee kinderen, kochten de loft en maakten er een fijn, compact appartement van. Door middel van industriële glazen wanden bouwden ze twee slaapkamers aan de zijkant van de ruimte. Door het glas blijft de ruimte open en licht, maar het biedt wel een stukje privacy.

Het prachtige interieur stelde het koppel zelf samen. De kleur blauw keert steeds weer terug: of het nu gaat om de compleet blauwe keuken of fijne accessoires en kunst.

Over de gehele wand tegenover de slaapkamers is een lage boekenkast gebouwd. Hierin staat de boekencollectie van het koppel, dat ook behoorlijk wat kleur in het interieur brengt. Bij het raam hangen verschillende gitaren aan de muur, voor ieder één. Door de kunst niet op te hangen, maar neer te zetten, kan er snel gewisseld worden zonder dat er onnodige gaten in de muur komen. Slim! Daarnaast zorgt het ook voor een speels effect.

Het appartement is niet heel groot, dus is het slim om de mooie accessoires en vondsten te clusteren. Zo heb je alles bij elkaar en blijft de rest van de ruimte lekker rustig. Deze ‘tactiek’ werd ook toegepast in deze kleine studio.

Van de steunpilaar in het huis wordt goed gebruikt gemaakt. Hier is namelijk een home office en bar gecreëerd. Daarachter bevindt zich de keuken, ook geheel in blauw!

Met zo’n prachtige kleur heeft de keuken verder weinig nodig, dus is het ook vrij basic gehouden. Het werkblad loopt door tot een kleine bar en de keukenkasten hebben geen grepen maar ronde uitsparingen.

>> Inspiratieboost: meer kleur in de keuken!

Vond je dit interieur te gek? Bekijk dan ook eens deze omgebouwde autogarage in Amsterdam, die ook is uitgerust met een blauwe keuken, of dit Scandinavische appartement met een fijne mintgroene touch.

boligmagasinet.dk