admin
admin Shopping 25 apr 2018

Hebben! Deze muzikale wasbak lijkt rechtstreeks uit de jaren ’70 te komen

Wauw! Onze vrienden van Manners kwamen een echte must-have voor in de badkamer tegen. Ben je muzikaal en houd je wel van een feestje? Dan moet je deze muzikale wasbak in de vorm van een draaitafel in huis halen.

Kunst bestaat in vele vormen, maar heb je er ooit aan gedacht om de wastafel in je badkamer te upgraden? Gianluca Paludi van Olympia Ceramica in ieder geval wel. Met de jaren 70 als inspiratiebron toverde hij een ogenschijnlijk saaie wastafel om tot een gruwelijke draaitafel die je vader waarschijnlijk gebruikte in zijn jeugd.

Muzikale badkamermeubels uit Italië

Waarschijnlijk behoor je tot het deel van de bevolking dat dagelijks kan genieten van een heerlijke douche of een warm bad. Dat je daarbij wellicht je muzikale talenten etaleert is dan ook niet vreemd. Je bent namelijk zeker niet de enige die zingt onder de douche. Voor die mensen werd op de Salone del Mobile 2018 in Milaan, door het Italiaanse bedrijf Olympia Ceramica, één van de meest aansprekende concepten gepresenteerd. Een wastafel die eigenlijk meer doen denken aan een uiting van kunst, dan aan een functioneel meubelstuk voor de badkamer.

Het nut van kunst in de badkamer

De wastafel van Gianluca is onderdeel van de badkamercollectie Vinyl en is duidelijk geïnspireerd op de jaren 70. Het is echter niet alleen het visuele aspect wat een grote mate van herkenning oplevert, het is daadwerkelijk een functionele wastafel. De kraan lijkt nog het meeste op de arm van een draaitafel en heeft de bodem verdacht veel weg van een vinyl plaat. De draaiknoppen die normaal gesproken worden gebruikt om het toerental en het volume in te stellen, gebruik je gewoon om de waterdruk en de temperatuur te regelen.

Verborgen muzikaal talent

Dat het ontwerp van Gianluca niet zomaar een wastafel met een bijzondere vormgeving is, wordt al snel duidelijk. Het houten frame bevat een lade met een versterker die je via bluetooth kunt bedienen. Zorg er dus voor dat je smartphone waterbestendig is. Het voorpaneel is voorzien van een heuse luidspreker en ook de LED-spiegel heeft een aparte functie; deze werkt namelijk als een visuele equalizer. Helaas is de prijs van dit moois nog niet bekend, maar dat hij je verblijf in een dergelijke omgeving een stuk aangenamer gaat maken is duidelijk.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hebben! Deze muzikale wasbak lijkt rechtstreeks uit de jaren ’70 te komen
Sluiten