Hartstikke geinig: hang een echt Van Gogh skateboard aan de muur

Als we aan skateboards denken, dan is de kunst van Vincent van Gogh niet iets wat meteen in ons hoofd popt. Toch is de eerste samenwerking van het Van Gogh Museum en The Skateroom een feit, en dat levert wel hele toffe kunst voor aan de muur op.

Van Gogh Museum x The Skateroom

Mocht je nog nooit op een skateboard hebben gestaan – en dat ook niet van plan zijn – geen paniek. Deze toffe skateboards zijn namelijk niet gemaakt om de straat op te gaan, maar om aan de muur te hangen. Een bijzonder stukje kunst, als je het ons vraagt.

En dat ziet er dus zo uit:

van gogh skateboard

Een gedeelte van de opbrengst wordt gedoneerd aan een project van de non-profit organisatie Skateistan. Met hun innovatieve skateboardprogramma’s verbinden zij educatie en skateboarden.

Deze Van Gogh schilderijen hang je bij jou thuis aan de muur

Naast Van Gogh’s bekende zelfportret met de grijze hoed zijn er nog twee schilderijen uitgekozen om als skateboard aan de muur te hangen. Het gaat om de zonnebloemen en de Amandelbloessem. Deze drie verschillende schilderijen hebben allemaal een verschillend kleurenpatroon, waardoor er sowieso eentje in elk interieur past.

van gogh skateboard
van gogh skateboard

Dit betaal je voor een echte Van Gogh aan de muur

Als je – net als wij – helemaal verkocht bent, dan moet je wel even diep in de buidel tasten. Per drieluik betaal je €550. Maar hé, dan heb je wel een échte Van Gogh aan de muur hangen. Ongeveer dan.

Toch liever maar één skateboard aan de muur hangen? Dat kan natuurlijk ook. Van alle drie de designs zijn er ook enkele skateboards te koop. Hiervoor betaal je €220.

van gogh skateboard

Nog meer tips voor kunst voor aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hartstikke geinig: hang een echt Van Gogh skateboard aan de muur
Sluiten