Iris Wijnands
Iris Wijnands Badkamer 23 jan 2022

Handig: zo verwijder je hardnekkige schimmel in de badkamer

We gaan het hebben over een heel vies onderwerp: schimmel in je badkamer. En dan niet zomaar schimmel, maar van die hardnekkige schimmel die je maar niet wegkrijgt. Het ziet er niet uit én het stinkt. Heb je last van hardnekkige schimmel in de badkamer die maar niet weggaat? Probeer dan deze tips eens.

Deze schoonmaakmiddelen zijn misschien een beetje onconventioneel, maar ze werken wel! Wanneer je voor je gevoel alles al geprobeerd hebt, moet je deze producten eens in je beschimmelde badkamer gebruiken.

Hardnekkige schimmel in de badkamer verwijderen

Eerst een glaasje cola

Voordat je begint met je badkamer schimmelvrij maken, pakken we er eerst eens een lekker glas cola bij. Ho! Niet opdrinken. Je slurpt je schoonmaakmiddel toch ook niet weg? De cola gaat in de wc-pot, je gootsteen of in bad.

Heb je ooit een oude kies van een melkgebit in een glas cola gelegd? Binnen een paar dagen is de tand weggevreten door de cola. Zo werkt dat ook met schimmel. Binnen een half uur zijn vieze schimmelplekken en vlekken weg. Naderhand even goed schrobben, en de schimmel is hopelijk helemaal weg.

8 x waarom cola eigenlijk een schoonmaakmiddel is in plaats van een drankje

Verwijder hardnekkige schimmel met appelazijn

Heb je een bad of douche met schimmelplekken? Maak in een spuitfles een schoonmaakmiddel van appelazijn, afwasmiddel en water. Zet een raam open en spray de hardnekkige schimmel vol met dit wondermiddel. Laat het ongeveer twee uur intrekken. Met een sponsje of doek veeg je nog even na.

Even de douche aanzetten en alle schimmelresten zijn zo weg. Dit natuurlijke schoonmaakmiddel kun je trouwens voor nog veel meer dingen gebruiken.

Schoonmaken met appelazijn: 7x hoe je dit wondermiddel gebruikt

Bolletjes met bleek

Goed, nu we natuurlijke schoonmaakmiddelen hebben geprobeerd is het tijd voor grover geschut. Bleekmiddel doet wonderen in een badkamer met hardnekkige schimmel. Helpt schrobben met bleek niet, of heb je simpelweg geen zin om je zo uit te sloven? Wij hebben een fantastische ontdekking gedaan.

Trek eerst wat oude kleren en handschoenen aan, want bleek is venijnig spul dat maar wat graag bijt. Zet ook het raam open voor de penetrante lucht. Gooi een flinke scheut bleek in een emmer water en dip daar de watten in. Vervolgens leg je de watten op de plekken met hardnekkige schimmel. Laat het zo vier uur liggen. Als het goed is, is je schimmel nu echt weg.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Vieze vlekken verwijderen met puimsteen

Deze tip is vooral handig voor vieze vlekken in je toilet. Je moet wel een beetje voorzichtig zijn met puimsteen, want het kan het porselein beschadigen. Zorg ervoor dat het oppervlak dat je schoonmaakt goed nat is, om beschadigingen te voorkomen. Laat de puimsteen een paar minuten weken en gebruik het daarna om te schrobben.

Schoonmaken met kunstgebitsreiniger (ja, echt)

Als je er je gebit mee schoon kan maken, dan werkt het vast ook voor hardnekkige schimmel. Tijd om kunstgebitsreiniger in huis te halen, zelfs al heb je al je tanden nog. Deze reiniger werkt als een tierelier en het is nog eens goedkoop ook.

Wil je een gootsteen met hardnekkige schimmel schoonmaken? Sluit de afvoer en gooi twee koppen heet water en de kunstgebitsreiniger erin. Zorg ervoor dat het water de vieze schimmelplekken raakt. Laat het vijftien minuten intrekken en laat dan het water weglopen. Even naspoelen met koud water en schoonvegen met een microvezeldoek en je bent klaar!

Gebruik voor grotere oppervlakken zoals een bad meer koppen met heet water en een paar extra tabletten gebitsreiniger.

6 dingen waardoor jouw badkamer er altijd rommelig uitziet (en zo voorkom je dat!)

schimmel hardnekkig badkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

One Does Simply

Reageer op artikel:
Handig: zo verwijder je hardnekkige schimmel in de badkamer
Sluiten