Lotte Wullems
Lotte Wullems Meubels & accessoires 27 jul 2017

5x leuke ideeën voor hangplanten in je interieur

Planten – we vinden er altijd wel een plekje voor. Op het nachtkastje, in de badkamer of op de trap in de gang. Heb jij niet zo veel plaats en struikel je al over het groen? Hang ze dan aan het plafond of de muur! Wij hebben de leukste ideetjes voor hangplanten voor je verzameld.

Trendy én makkelijk te onderhouden: een ode aan het luchtplantje.

Ideaal voor het clusteren van planten en als je niet te veel gaten in het plafond wil maken: hang ze op een een stok.

Het past bij de natuurlijke uitstraling van het groen. Varieer in lengte van de touwen, de potten en de soorten hangplanten voor een speelse look.

Je hoeft niet per se te kiezen voor hangende bladeren en takken, maar ook een cactus kun je prima ophangen.

Je hebt talloze potten en soorten touw om je plantjes in te doen en aan op te hangen. Maar het leukste is het natuurlijk, als je het zelf maakt!

Deze plantenhangers van leer zijn lekker budgetproof! In deze DIY leggen we stap voor stap uit hoe je ze maakt.

Planten op een plankje

Plankjes zijn een veelzijdig item in je interieur. Dat exemplaar tegen de muur kennen we nu wel – doe het eens anders en ga voor een zwevend plankje. Plaats hier een aantal plantjes op en klaar is je mini tuintje.

Ben je bang dat de potten vallen? Zorg dan voor een opstaande rand of plak ze vast aan het hout.

>> een must in de slaapkamer: decoratieve planken boven het bed

Planten aan metalen rek

Een metalen rek ken je wellicht al als moodboard, maar je kunt er ook planten aan hangen. Liever wat minder gewicht? Dan is een glazen bollen vaasje ook een leuk idee – ideaal voor luchtplantjes. Of wat dacht je van deze reageerbuisjes als schattige muurvaasjes?

Aan het plafond

Deze mag uiteraard niet ontbreken: bevestig je hangplanten aan het plafond. Ook met één exemplaar bereik je al een leuk effect.

Wie wil dit nou niet? Een ruim en licht huis vol planten en natuurlijke materialen. Combineer dat dan vooral met een marmeren eettafel en een keukenblad in de keuken met groen marmer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x leuke ideeën voor hangplanten in je interieur
Sluiten