Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 1 mrt 2019

Hangplanten voor binnen: zo style je deze mooie planten in huis

Hangplanten voor binnen beginnen we steeds vaker te zien. Heb je tijdens het planten shoppen wel eens gedacht aan hangplanten? Ze zijn vaak ook niet heel groot, dus als je niet al te veel ruimte hebt zijn hangplanten een goede optie. Ze hoeven ook niet persé aan het plafond te hangen, er zijn nog veel meer opties. Zo style je deze mooie planten in huis.

Hangend aan het plafond, aan de muur, op een kast of plank, je kan het zo gek maken als je wilt.

Hangplanten in huis

Als we nu alle soorten hangplanten gaan opnoemen zijn we nog wel even bezig, maar je kan er van uitgaan dat er genoeg opties zijn. Onze favoriet is toch wel de Dischidia Nummularia zoals je hierboven ziet. Het leuke aan deze plant is dat er opeens witte bloemetjes kunnen bloeien en daarnaast is het een hele makkelijke plant om te verzorgen.

Hangplanten in huis zijn een leuke toevoeging en geven nét even die groene touch aan je kamer.

Zo style je hangplanten:

Hangplanten aan het plafond

De meest logische manier om een hangplant op te hangen is toch wel aan het plafond. Je kan natuurlijk een haakje in het plafond hangen en klaar is Kees, maar je kan het ook wat specialer maken. Hang ze aan een stok, brei of macramé een netje, alles kan.

5x leuke ideeën voor hangplanten in je interieur

Hangplanten in de badkamer

In de badkamer zijn er altijd wel plekjes waar deze gezellige hangplantjes kunnen hangen. Je kan ze in een ongebruikt hoekje ophangen aan het plafond of je zet ‘m neer boven de wc. Dan kan de plant naar beneden hangen zonder dat het in de weg zit.

Zo leuk je op een heel simpele manier je badkamer op en voegt het ook een leuk kleurtje toe.

> Voeg meer planten toe aan je badkamer: Een botanische badkamer: zo maak je je badkamer groen

Hangplanten op een plank

Er zijn vaak genoeg planken in huis die nog wel een hangplant kunnen gebruiken. De plant kan dan over de plank heen draperen wat vaak heel sierlijk en gezellig staat.

Hangplanten in een standaard

Hangplanten voor binnen hoeven natuurlijk niet te ‘hangen’ aan een stuk touw aan het plafond. Je kan natuurlijk ook een plantenstandaard aanschaffen om je hangplant in op te hangen. De standaard die je hier boven ziet kan je aan de muur hangen, maar er bestaan ook genoeg leuke hoge plantenstandaarden waar de plant in kan hangen.

Meer (hang)planten voor je huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hangplanten voor binnen: zo style je deze mooie planten in huis
Sluiten