Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 3 mei 2020

Hangplanten in je interieur: zó moet je ze verzorgen

Het is zeker geen geheim meer dat we dol zijn op kamerplanten. Hangplanten zijn een manier om je interieur nog gezelliger te maken. Het verzorgen van hangplanten kan echter een beetje tricky zijn, dus wij hebben een aantal handige tips voor het verzorgen van deze hangende planten in jouw huis.

Hangplanten zijn een manier om je interieur nog gezelliger en interessanter te maken. Ze zijn een geweldige optie wanneer je weinig oppervlakte hebt om planten neer te zetten of gewoon wanneer je weinig ruimte hebt in je huis en meer in de hoogte moet werken.

Zo verzorg je hangplanten in je interieur

Water geven

Hangplanten water geven kan soms lastig zijn omdat ze vaak niet op een makkelijke hoogte hangen. Je kunt natuurlijk om de zoveel tijd een ladder pakken en de planten met een gieter water geven. Als je de planten makkelijk los kan maken, kun je ze ook ergens anders water geven.

Ook een goede optie is het gebruik van een waterdispenser voor planten. Deze dispenser kan je vullen met water en in de potgrond van je hangplant stoppen. De dispenser geeft de plant vervolgens water wanneer de plant dat nodig heeft. Erg handig! Ook wanneer je een weekje weg gaat en niemand hebt om op de planten te passen.

Rekening houden met gewicht

Hangplanten kunnen zwaar zijn, dus test van tevoren goed of de plant niet te zwaar is voor het hangsysteem. Potgrond is meestal behoorlijk dicht en zwaar, dus kijk of je de potgrond voor de hangplanten kan mixen met een lichter materiaal zoals perliet. Gebruik ook een zo’n licht mogelijk pot voor het ophangen van je plant.

Bescherming van vloer en meubels

Je wil natuurlijk niet dat er water vanuit de hangplant op je mooie tapijt lekt of dat er potgrond en andere viezigheid op je bank belandt. Nogal zonde. Zorg er dus voor dat je de hangplant goed inpakt.

Doe bijvoorbeeld de pot, waarin je de plant kocht, in een andere pot om zo een extra laag bescherming te creëren. Ook kun je ervoor kiezen om doorzichtig plastic om je pot heen te vouwen voor extra bescherming.

Meer weten over het verzorgen van planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hangplanten in je interieur: zó moet je ze verzorgen
Sluiten