Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 1 okt 2021

Geef hangplanten de spotlight die ze verdienen met deze tips van een expert

Style je planten eens door ze op te hangen om een illusie van diepte in je interieur te creëren. Er zijn genoeg leuke hangplanten en -potten om uit te kiezen die je op allerlei manieren kunt stylen. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een goede plek uit te zoeken.

Daarom hebben wij via Domino wat tips van planten interieur designer Margaret Cuff voor je vertaald. Dan is het uitzoeken van een plek in huis waar je hangplant zal stralen niet meer zo lastig.

8 tips om je hangplant mooi op te hangen

1. De juiste plek

Volgens Margaret Cuff zijn dit goede plekken om je hangplanten te stylen:

Ze raadt aan om eerst te kijken naar de lichtinval van je plek en aan de hand daarvan je hangplant te kiezen.

2. Kies de juiste grootte voor je pot

Zorg ervoor dat je pot 3 tot 5cm groter is dan je plant. Zo heeft je plant genoeg ruimte om volop te groeien. Hoe kleiner je plantenpot hoe vaker je het water moet geven, omdat de grond droog is. Houd hier rekening mee wanneer je hem op een plek hangt waar je hem niet zo makkelijk water kunt geven.

3. Let op de afwatering

Daarbij moeten je planten natuurlijk ook een prima afwatering hebben en voor hangplanten wil je niet potten met gaten onderin. Je kan dan ervoor kiezen om hydrokorrels te gebruiken. Deze korrels kan je onderin tussen de potgrond stoppen. Ze zullen het overtollige water opnemen en daarna weer teruggeven aan de grond van je plant.

4. Koord aan de buitenkant van de pot hangen

Je wilt geen design voor jouw hangplant waar het touw of macramé koord zich niet alleen aan de buitenkant bevindt. Natuurlijke stoffen kunnen makkelijker verslijten als ze de hele tijd nat worden bij het water geven.

5. Maak een statement met je hangplant

Style je grote hangplant op een mooie plaats voor een groene eyecatcher in je interieur. Op de juiste plek kan één hangplant, één accessoire een grote impact maken.

6. Of style je hangplanten in een groep

Door je hangplanten in een groep bij elkaar te stylen kan je heel leuk met contrasten spelen. Zo kan je allerlei hangplanten combineren. Kies daarnaast voor plantenpotten in verschillende stijlen of kleuren of hang ze op andere hoogtes op voor een dynamische look.

7. Hang ze van een haak

In plaats van ze aan een koord of touw van het plafond te hangen kan je ze ook met een haak en een leuke pot aan de muur stylen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je er niet met je hoofd tegenaan zal stoten wanneer je een rondje door je kamer loopt.

Ook een leuk idee: slinger hangplanten over memoborden of van boekenplanken voor een toffe groene look.

8. Geef je hangplant zo nu en dan een nieuwe style

Wil je je interieur een nieuwe look geven? Style je hangplant dan door hem te verpotten naar een toffe pot of geef je touw een ander kleurtje. Zo kan je gemakkelijk je interieur er weer fris uit laten zien.

Good to know: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Geef hangplanten de spotlight die ze verdienen met deze tips van een expert
Sluiten