Good to know: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen

Enthousiast ben je aan de slag gegaan met een boor. Een gat in het plafond, plug erin en uiteraard ook een haakje. Maar wanneer jij jouw hangplant hebt opgehangen, klopt het voor je gevoel nét niet. Herkenbaar? Dat heeft waarschijnlijk te maken met de hoogte van jouw hangplant. Want hangplanten ophangen, hoe hoog moet dat eigenlijk?

We kunnen wel stellen dat hangplanten onwijs populair zijn. Je ziet ze niet alleen steeds vaker in interieurs voorbij komen, maar ook in winkels, restaurants en andere openbare plekken.

Hangplanten ophangen? Dit is de ideale hoogte

Het beste kan je hangplanten ophangen tussen de 180 cm en 210 cm hoog. Dit is dé ideale hoogte waarbij je nog gemakkelijk de planten water kunt geven (al dan niet met de hulp van een stoel of krukje), maar waarbij je niet continu met je hoofd tegen die plant aanbotst.

Ook wordt aangeraden om de plant minstens 25 cm van de muur af te hangen, omdat het anders lijkt alsof jouw hangplant in een hoekje gedrukt wordt. Voor een luchtig, flowy gevoel kan je de plant dus het beste een stukje van de muur af hangen.

En als je meerdere planten naast elkaar hangt?

Het is natuurlijk een prachtig plaatje om meerdere hangplanten naast elkaar te hangen. Het is leuk om te spelen met verschillende hoogtes, maar zorg er dan wel voor dat alle planten in die range van 180 cm tot 210 cm van de grond hangen.

What to do als het touw te kort is?

Wanneer je een hangplant met pot in de winkel koopt, is de kans groot dat het touw of de ketting waar de plantenpot aan komt te hangen erg kort is. Het resultaat: jouw hangplant hangt erg dicht bij het plafond. Je ziet de plant bijna niet, en je kunt er niet goed bij om de plant water te geven.

Gelukkig zijn er makkelijke manieren om het touw van jouw hangplant wat langer te maken. Koop in de bouwmarkt een schakelketting, en gebruik de lengte die je nodig hebt om de hangplant op ooghoogte te hangen. In een creatieve bui? Dan kan je ook altijd aan de slag met een macrame techniek om je eigen plantenhanger te maken.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen
Sluiten