Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 28 jul 2020

Handig – op deze manier laat je jouw hangplant tegen de muur klimmen

De Epipremnum is een prachtige hangplant met bladeren in een mooie vorm. Om je huis echt een jungle vibe te geven, is het leuk deze plant langs je muur te laten lopen. Helaas doet de plant niet vanzelf en moet je hem hier een beetje mee helpen. Wij vertellen je maar al te graag hoe je dat moet doen.

Wij gingen voor hulp naar Mama Botanica, waar ze op een prachtige manier de plant vastmaken aan de muur en aan het plafond.

Lees ook: 4 mooie ideeën om klimplanten in je interieur te verwerken

Zo laat je een hangplant tegen de muur klimmen

Je kunt de hangplant op verschillende manieren vastmaken aan de muur. Een aangeraden manier is om clips aan te schaffen die meestal gebruikt worden om kabels van de televisie vast te maken aan de muur. Met deze clips maak je de stengels van de plant vast aan de muur in de gewenste richting.

Woon je in een huurhuis en mag je geen gaten maken in je muur? Dan zijn er ook clips met een plakstrip, maar helaas blijven die niet altijd goed aan de muur zitten. Het is dus een beetje uitproberen.

Hier moet je op letten

Van tevoren is het handig de stengels van je plant voorzichtig uit elkaar te halen zodat ze netjes langs je muur groeien. Zorg er ook voor dat de plantenpot op de gewenste plek staat en dat hij groot genoeg is. Het is na het ophangen van de stengels namelijk lastig de plant nog te verplaatsen of te verpotten.

Pas bij het vastmaken van clips op dat je niet per ongeluk een spijker door een stengel heen slaat.

Zo moet je de hangplant onderhouden

Water geven gaat gewoon op de normale manier. Zorg er wel voor dat de plant op een lichte plek in de kamer staat. Anders kunnen bladeren van de plant vallen en minder goed groeien.

Ook is het een goed idee de bladeren af en toe voorzichtig af te stoffen met een doekje zodat ze mooi en glimmend blijven.

Beschadigt de hangplant de muur?

Maak je geen zorgen voor je muur! De wortels van de plant groeien de muur niet in, dus die blijft gewoon heel. Met het besproeien van je plant moet je uitkijken dat je muur niet veel te nat wordt, maar een beetje sproeien kan geen kwaad.

Meer weten over het verzorgen van planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mama Botanica

Reageer op artikel:
Handig – op deze manier laat je jouw hangplant tegen de muur klimmen
Sluiten