Maud van Dijck
Maud van Dijck Woonkamer 28 sep 2021

Hanglampen ophangen? Dat doe je met deze tips voor de mooiste verlichting

Waar hang je het beste die toffe hanglamp op? Er zijn meer plekken dan boven de eettafel of het keukeneiland. In de woonkamer kan je ook de klassieke kroonluchter in het midden van de kamer ophangen. Ideeën genoeg, dus de onderstaande tips kan je vast wel gebruiken.

Met onze tips heb jij straks hanglampen tof in jouw interieur hangen. Het is natuurlijk wel handig als je al een beetje een idee hebt over wat voor hanglamp je wilt en de indruk die je lamp achter moet laten. Wil je dat het echt een statement maakt of dat het juist voor een mooie balans zorgt?

Hanglampen ophangen met 7 handige tips

1. Een eyecatcher

Als je een statement wilt maken dan heb je met een hanglamp wel het goede item uitgekozen. Daarom zie je die klassieke kroonluchter nog steeds vaak in interieurs terug, omdat die wel die wauw-factor hebben.

Heb je eigenlijk al een statement piece en wil je niet dat je hanglamp de aandacht daarvan wegneemt? Kies dan voor een simpel en gestroomlijnd design. Zo krijg je toch een elegante look zonder dat het té erg opvalt.

2. Een hanglamp als centrale focus van de kamer

De meeste kamers hebben wel al een bankstel of tafel dat centraal staat in het interieur, maar mocht bij de jouwe dat ontbreken dan kan je je hanglamp middenin de kamer hangen.

Er hoeft niet per se iets onder je hanglamp te staan voordat je hem op een plek kan ophangen. In een legere ruimte kan die net zo goed heel mooi hangen.

3. Bepaal je hoogte

Hoe hoog je je hanglamp gaat ophangen ligt vooral aan je plafond. Heb je bijvoorbeeld een hoog plafond dan kan het heel tof zijn om voor een lange hanglamp te kiezen.

Let natuurlijk wel op dat je niet je hoofd aan je lamp gaat stoten, dus check altijd nog een extra de hoogte van je plafond en de lengte van je gekozen lamp. Het zou zonde zijn als het niet klopt en je lamp al hebt besteld.

Lekker hangen: hier moet je op letten bij het kopen van een eettafel lamp

4. Combineer meerdere lampen

Kies voor verschillende kleine hanglampen in plaats van een hele grote. Zo kan je ook wat matchen en mixen met je hanglampen voor een originele look. Dan ziet je interieur er ook meteen wat speelser uit als je voor vlotte designs kiest.

5. Hang het boven het dressoir

Dit is nou zo’n plek waar je minder vaak een hanglamp ziet. Maar het is de ideale manier om jouw mooie antieke dressoir in het spotlight te zetten. Vind je een hanglamp toch net too much dan kan je ook nog voor spotjes in het plafond kiezen.

Zo style je je dressoir in drie verschillende stijlen

6. Gebruik je lamp voor een gestroomlijnd design

Laat je mooie lampen terugkomen in verschillende kamers. Met hanglampen kan je namelijk gemakkelijk een gestroomlijnd interieur krijgen door ze door je huis heen met elkaar te matchen.

7. Kies voor een lamp in een andere stijl

Geef een klassieke touch aan je moderne woonkamer met een kristallen kroonluchter of geef juist een retro look aan je Scandinavische interieur. Je kan met lampen net zo makkelijk stijlen matchen als dat je ze kan mixen.

Feeling creative? 5 manieren om zelf je eigen hanglamp te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Hanglampen ophangen? Dat doe je met deze tips voor de mooiste verlichting
Sluiten