Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Finds 22 jan 2020

Lisanne’s Interior Finds: natuurlijke hanglampen voor boven de eettafel

Ik ga verhuizen. Officieel. Van mijn studentenwoning met twee andere huisgenootjes naar een heus appartement voor m’n vriend en mij. Zo eentje waar alles helemaal van jou is en die je volledig kan inrichten naar hoe je dat zelf wilt.

Ook al betrekken we het appartement pas in de lente van 2020, ik kan het gewoon niet laten om rond te neuzen en allerlei webshops en winkels af te struinen. Het interieurbeest in mij is los!

Op zoek naar de mooiste…

En al die dingen die ik tegenkom, deel ik maar al te graag met jullie. Want let’s face it: er is veel te vinden en het kaf van het koren scheiden is een fulltime baan op zich.

…hanglamp voor boven de eettafel

Een beetje licht in huis is wel zo fijn. Een beetje knap licht is extra fijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de zes jaar dat ik in mijn studentenkamer zit, nooit een lamp voor in m’n kamer heb gekocht.

Yep, al die tijd heeft gewoon een peertje aan een snoertje zijn werk gedaan. Puur uit luiheid op het begin. En na zo’n maand of drie zag ik al niet eens meer dat daar nog iets miste.

Tof idee: Ga voor een statement met industriële lampen boven de eettafel

Dat moet nu anders kunnen, dus ben ik op zoek gegaan naar de mooiste natuurlijke hanglampen voor boven de eettafel. Want dat is toch wel een plek waar je een fijne blikvanger wilt ophangen, toch?

1. Van rotan

hanglamp van rotan
Bron: made.com

Rotan is het ideale materiaal voor een natuurlijke look in huis. En deze lamp is het levende bewijs. Je haalt de natuur een beetje in huis. Combineer ‘m meet veel kleur, of juist in een rustig en minimalistisch interieur.

Hebben? De lamp kost €89,- en koop je via made.com.

2. Jute hanglamp

jute hanglamp in interieur
Bron: Bloomingville via fonq.nl

Ook jute is een materiaal waarmee je instand de natuur naar binnen haalt. Hang er één op, of juist meerdere naast elkaar. Ook leuk boven de bank, zoals je ziet.

Hebben? De lamp kost €94,90 en koop je via fonq.nl.

3. Hanglamp van riet

hanglamp van riet
Bron: HKliving via De Bijenkorf

We hebben jute en rotan gehad, next up: riet! Deze hanglamp van HKliving is lekker groot en een mooi bolwerk voor boven een ronde tafel. Oja, hij is er ook in het zwart.

Hebben? De hanglamp kost €395,- en koop je via De Bijenkorf.

4. Hanglamp van bamboe

lampen van bamboe
Bron: De Bijenkorf

Er blijft nog een heel fijn materiaal over, namelijk bamboe. Deze hanglampen zijn natuurlijk en speels tegelijkertijd. Door de leuke kleurtjes en verschillende maten is het ook tof om meerdere lampen met elkaar te combineren.

Hebben? De grote, platte variant kost €151,- en koop je via De Bijenkorf.

5. Houten hanglamp

hanglamp
Bron: Home24.nl

Deze hanglamp is gemaakt van natuurlijk multiplex van grenenhout. Tof boven de eettafel, maar ook leuk in de zithoek. Past eigenlijk overal bij, dus tel uit je winst.

Hebben? De hanglamp kost €149,99 en koop je via Home24.nl.

Fijne lampeninspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lisanne’s Interior Finds: natuurlijke hanglampen voor boven de eettafel
Sluiten