Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 11 jan 2017

Handige tips om een lange en smalle woonkamer in te richten

In Nederland hebben we er vaak mee te maken: een lange, maar smalle woonkamer. En het is best lastig om zo’n smalle woonkamer in te richten! Daarom geven wij je tips zodat je van de lengte en breedte juist een pluspunt maakt!

En nu je toch bezig bent… Deze negen stylingtips maken echt elke kamer beter.

Een kast over de gehele lengte

Om één geheel te creëren binnen de smalle woonkamer kun je er voor kiezen om een lange wandkast te plaatsen. Ga dan wel voor een kast die verschillende functies kan hebben.

Kies voor een deels open kast, om wat mooie accessoires tentoon te stellen, of voor een stevig exemplaar waar je ook op kunt zitten. Laat het uiteinde van de kast doorlopen in enkel het blad. Twee kinderstoeltjes erbij en je kids hebben meteen een stylish bureau!

Wissel af met verschillende vormen

Om alle lange en rechte hoeken te doorbreken is het leuk om te wisselen met ronde vormen. Ga voor een rond vloerkleed, een ronde (eet)tafel, of bijvoorbeeld een ronde spiegel.

> 6x zo style je een koffietafel als een pro

Een lambrisering van verf

Om de smalle woonkamer optisch minder lang te maken kun je ook kiezen voor een lambrisering. Een lambrisering in elkaar timmeren is best een hele klus, maar er is nog een simpele manier.

Verf de muur in twee verschillende kleuren. Doe het wel secuur zodat een mooie en rechte lijn ontstaat. Op deze manier accentueer je de lengte van de muur, waardoor de ruimte juist weer groter lijkt.

Verschillende functies in één ruimte

Verdeel de smalle woonkamer in verschillende functies. Een zithoek, een leeshoek en misschien nog wel een plekje voor de kinderen.

Zo lijkt de woonkamer minder lang en creëer je knusse plekjes.

Doe dit met meubels, maar zet vooral geen kast overdwars in de ruimte om de verschillende functies van elkaar te scheiden. Hierdoor zorg je er juist voor dat je de ruimte weer kleiner maakt. Hou het lekker open!

Kies de juiste verlichting

Als laatste in dit rijtje, maar zeker net zo belangrijk: de juiste verlichting. Met goede verlichting geef je de ruimte niet alleen sfeer, maar kun je ook letterlijk de verschillende functies van de kamer uitlichten. En dat zorgt voor een huiselijke look!

Nog meer tips om een kleine woonkamer in te richten vind je hier. Deze woonkamers zijn helemaal gevuld met goede stylingtips. En als je dan tóch al klein woont, how about een zelfgebouwd tiny house? Dit zijn de voordelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handige tips om een lange en smalle woonkamer in te richten
Sluiten