Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 24 mei 2020

Handdoeken opvouwen? Doe het zoals Marie Kondo dat doet

Tidying Up with Marie Kondo op Netflix zal je vast niet zijn ontgaan. De Japanse vrouw is een ware opruimgoeroe. Ze geeft ons in haar opruimprogramma vele handige tips en leert ons alleen te houden wat ons gelukkig maakt. Wil je jouw keuken handdoeken opvouwen op een handige manier? Zoek niet verder!

De opruimmethode van Marie Kondo is namelijk handig, effectief en ziet er netjes uit. Het is helemaal niet lastig om te doen, maar toch loodsen wij je er eventjes doorheen. Met deze opruimtechniek ben je weer een stapje dichterbij het bereiken van een opgeruimd huis.

Handdoeken opvouwen met Marie Kondo

Niet iedereen is groot fan van de opruimmethodes van Marie Kondo want ze kunnen nogal rigoureus zijn. Wij zijn er van overtuigd dat deze methode daadwerkelijk handig is. Het ziet er niet alleen netjes uit om op deze manier je keuken handdoeken op te vouwen; het is ook nog eens praktisch.

Marie Kondo vouwt de handdoeken namelijk op zo’n manier dat ze op zichzelf rechtop blijven staan in je kast of lade. Haar motto is dan ook: als ze niet op zichzelf overeind blijven staan, zijn ze niet goed gevouwen.

Met deze techniek liggen je (keuken) handdoeken niet langer rommelig door elkaar, maar kun je iedere handdoek zien en pakken zonder een rommeltje te maken.

Stap voor stap opvouwen

Stap 1:

Pak de handdoek en vouw hem in de lengte zodat het eruit ziet als een lange rechthoek.

Stap 2:

Vervolgens vouw je de handdoek in de breedte zodat je een kleiner rechthoek overhoudt.

Stap 3:

Nu vouw je de handdoek niet dubbel zoals je normaal zou doen, maar vouw hem in drieën.

Stap 4:

Test of je gevouwen handdoek op zichzelf rechtop blijft staan.

Stap 5:

Gelukt? Vouw dan de rest van de handdoeken op dezelfde manier. Stapel ze niet bovenop elkaar, maar zet ze allemaal op dezelfde manier in de kast. Zo kun je zonder moeite en rommel een nieuwe handdoek pakken.

Meer handige opruimtips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyGoop

Reageer op artikel:
Handdoeken opvouwen? Doe het zoals Marie Kondo dat doet
Sluiten