Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 18 okt 2021

Geen handdoekrek in de badkamer? Ga voor deze alternatieven

Heb je een handdoekrek in jouw badkamer? Misschien dat je eens een kritische blik moet werpen op hoe je handdoeken erbij hangen. Een rek is handig om je handdoek op kwijt te kunnen voor je de douche instapt, maar het kan ook heel snel er wat ongeorganiseerd uitzien.

Want wees eerlijk, hang jij je handdoeken altijd netjes op? Of hang je ze maar neer zonder er echt naar te kijken, welke van de twee ben jij?

Een handdoekrek in je badkamer

Een net handdoekrek kost moeite

Wanneer je ja op de eerste vraag hebt geantwoord dan is een handdoekrek voor jou een goede keuze. Zou je je meer aangesproken voelen door de tweede vraag dan wil je misschien toch nog eens nadenken of je niet liever een andere optie wilt.

Als je namelijk wilt dat je handdoeken er netjes bij hangen wanneer bezoek over de vloer komt, zal je ze toch nog altijd even goed moeten hangen. Daarnaast is er een kans dat je je gebruikte handdoek even aan een deurklink hangt (en daar is die blijven hangen) of dat ze op de een of andere manier op de grond terecht zijn gekomen.

Vervang je rek met haken

Wil je ze toch echt ophangen? Dan kan je er ook voor kiezen om een kapstok of losse haken aan je badkamermuur te hangen. Jouw handdoeken hangen er dan mooier bij voor minder moeite.

Om helemaal de ruimte te benutten in een kleine badkamer kan je een of twee losse haken op de deur van je badkamer plakken. Je wilt dan wel het liefst handdoeken met een lusje, want anders kan je ze iedere keer oprapen wanneer de deur opengaat.

Of kies voor planken of een mand

Je hoeft je handdoeken niet per se op te hangen. Rol ze mooi op en leg ze in een rieten mand voor een georganiseerde look. En dan kan je de mand ook nog heel tof in je badkamer stylen. Zet hem naast je bad of bovenop de vensterbank. Plaats er nog wat accessoires of een plant naast en je handdoeken liggen er opeens heel fris bij.

Ook kan je je rek vervangen met open planken, zodat je je opgevouwen handdoeken er netjes bovenop kunt leggen. Je kan de planken boven je bad hangen als je niet zoveel ruimte in je badkamer hebt en dan kan je zodra je uit bad opstaat een handdoek van de plank pakken.

Handdoeken opvouwen? Doe het zoals Marie Kondo dat doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Geen handdoekrek in de badkamer? Ga voor deze alternatieven
Sluiten