Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 16 sep 2019

Heb je altijd al willen weten: zo vouwen ze de handdoeken in hotels

Altijd al weten hoe je je handdoek als een zwaan kan vouwen? Of wil je weten hoe je een hartje maakt? Zo vouw je je handdoek als in een hotel. Super tof om je partner te verrassen, of gewoon mooi voor jezelf.

Het lijkt heel moeilijk, maar gelukkig valt het wel mee. Het is zelfs leuk om te doen. Met deze instructies vouw je je handdoek in een prachtige vorm.

Vouw een zwaan van een handdoek

Deze vouwcreatie is misschien het meest bekend. Vaak vouwen hotels een handdoek als zwaan voor pas getrouwde koppels en verliefde stellen.

Waarschijnlijk heb je deze zwaan dus al wel eens gezien. Maar weet je ook hoe je ‘m maakt? Wij zochten het uit.

Vouw de handdoek even zodat je weet waar het midden is en spreid vervolgens de handdoek weer uit. Plaats je duim in het midden en rol de de zijkanten op tot het midden. De twee rollen kun je meteen een ‘Z’ of een vorm van een zwaan geven. Even goed aanduwen en dan blijft de zwaan staan.

Pak vervolgens een tweede handdoek en spreid deze dus ook uit op je bed. Vouw de handdoek helemaal trapsgewijs op, als een harmonica. Deze handdoek leg je met de uiteinden bij het achter het lijfje van de zwaan. Zo heb je een mooie staart gemaakt. Even goed draperen, en klaar.

Zet twee zwanen tegenover elkaar om een hartvorm te maken van de snavels en het lijfje. Super romantisch!

DIY: een zwaan vouwen van 2 handdoeken

Deze keer laat ik je zien hoe je van 1 rechthoekige handdoek een zwaan kan vouwen. Mocht je nog een kleinere rechthoekige handdoek in huis hebben dan kun je je zwaan nog wat meer veren geven. Twee handdoek-zwanen met de snavel tegen elkaar vormen samen een mooi hart.

Handdoek vouwen in de vorm van een hart

Verras je partner met een mooi hart op het bed, gevouwen met een handdoek. Het is super snel te doen.

Vouw de handdoek eerst dubbel zodat je weet dat je weet waar het midden is. Zet dan je linkerhand (als je rechts bent) op het midden en hou daar spanning op. Met je rechterhand rol je uiteinden van de handdoek naar het midden toe, net als bij de zwaan.

Rol ze niet helemaal op, maar laat een stukje stof over voor de binnenkant van het hart.

Vervolgens buig je de twee uiteinden van de rollen naar het midden en maak je de hartvorm. Zo ligt je romantische hart klaar om je geliefde te verrassen.

DIY: een hart vouwen van 1 rechthoekige handdoek, super easy

In enkele minuten kun je van een rechthoekige handdoek een hart vouwen. In de video gebruik ik een roze handdoek maar dit hart is leuk in elke kleur! Ik ben op dit idee gekomen door onze laatste vakantie: elke avond als we terugkeerden naar de kamer lag er een handdoek-verrassing op het bed te wachten.

Meer tips om je slaapkamer tot een hotel om te toveren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb je altijd al willen weten: zo vouwen ze de handdoeken in hotels
Sluiten