Maud van Dijck
Maud van Dijck Tuin 7 okt 2021

Hoe tover je jouw tuin om tot griezelhof? Haal inspiratie uit deze voorbeelden

Het is weer bijna de griezeltijd van het jaar. In Amerika is het al een hele rage, maar ook in Nederland zie je dat mensen meer en meer hun tuin in Halloween sfeer gaan decoreren. Wij hebben daarom wat inspirerende foto’s gevonden om jouw tuin dit jaar eens eng aan te kleden.

Sommige ideeën zullen wat minder griezelig zijn dan andere, maar ze zullen jouw tuin in ieder geval klaarmaken voor Halloween.

8 ideeën voor een Halloween tuin

1. Een pompoenveldje

In het Engels ook wel bekend als de pumpkin patch wat echt leuk in de tuin staat met Halloween of je nu echte pompoenen of neppompoenen hebt. Zet nog een mooi bordje tussen de pompoenen in en het is zo goed als af.

En als je echte pompoenen hebt dan kan je ook weer leuk wat pompoenen oogsten om je huis en tuin mee te decoreren.

2. Spookachtige wegwijzers

Een leuke en makkelijke manier om met een wat eng handschrift toch een spooky vibe ergens aan te geven. Daarbij kan je ook nog voor een leuke Halloween quote voor op je wegwijzer kiezen.

3. De heksenketel

Natuurlijk kan de heksenketel zowel in huis als in de tuin niet missen. Wat ze in deze tuin ook nog zo mooi hebben gedaan is zelf een decoratief vuur gemaakt voor onder de ketel waardoor het lijkt alsof de ketel lekker aan het brouwen is.


Versier hem met Halloween met enge decoratie en gebruik hem voor de rest van het jaar als een leuke bloempot in je tuin.

Al klaar voor Halloween? Witchcore is een nieuwe trend en dat ziet er zó uit

4. Een spooky vogelverschrikker

Er zijn genoeg soorten Halloween vogelverschrikkers die je kan aanschaffen en zo in de tuin kan zetten. Maar je kan ook zelf je eigen vogelverschrikker maken en versieren hoe jij het wilt.

5. Spookjes

Nog zo een die voor de hand ligt, maar waar je veel verschillende kanten mee uit kan. Je kan bijvoorbeeld een spokenbijeenkomst in je voortuin creëren of wat spoken in een boom bij je huis hangen.


Deze lichtgevende spookjes vonden wij ook heel tof. Zo breng je toch wat meer licht in de tuin nu het steeds eerder donker wordt en is je tuin ook in de sfeer voor Halloween.

6. Zonnebloem skeletten

Wie zegt dat je niet voor griezelig en toch enigszins vrolijk kunt gaan? Met deze zonnebloem skeletten in de tuin kan het in ieder geval wel voor Halloween. Op Amazon zijn er verschillende van deze creepy zonnebloemen te verkrijgen.

7. Speel met silhouetten

Deze Halloween tuindecoraties zijn vooral leuk als het aan het schemeren is en het net lijkt of er zwarte katten in je tuin rondlopen. Je hebt ze natuurlijk in allerlei vormen naast katten en pompoenen waaronder deze leuke spookjes of je maakt ze helemaal zelf.

Halloween decoratie voor in de tuin om je buren de stuipen op het lijf te jagen

8. Halloween raamstickers

Deze mag dan niet echt voor in de tuin zelf zijn, maar je kijkt er wel naar vanuit de tuin. Met raamstickers kan je gemakkelijk wat Halloween sfeer zo op je ramen plakken. Je kan ze ook gemakkelijk zelf maken, kijk maar naar de video hieronder.

Een creepy interieur met Halloween: 8 x de meest inspirerende Halloween decoraties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe tover je jouw tuin om tot griezelhof? Haal inspiratie uit deze voorbeelden
Sluiten