Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 25 okt 2021

Hallo Halloween trend! We gaan niet meer pompoen snijden maar boren

Eind deze week is het eindelijk zo ver: Halloween 2021! Traditioneel gezien hoort er natuurlijk een uitgesneden pompoen bij zoals op de afbeelding hierboven te zien is, maar dit jaar zien we ook een andere trend voorbij komen waar je geen mes, maar een boormachine voor nodig hebt.

En spoiler: het resultaat is té leuk!

Halloween trend 2021: de doorboorde pompoen

Waarom wil je in je pompoen boren?

Er zijn meerdere redenen waarom deze trend zo populair is geworden voor Halloween. En de voornaamste is natuurlijk dat de meesten geen zin meer hebben om met een mes in hun pompoen te priegelen.

Met een mes kan je snijwerk dan ook al snel slordig worden als het snijden niet zo makkelijk verloopt. Aan de andere kant kan je met boren veel preciezer te werk gaan en daardoor een netter resultaat krijgen. Dit is wel zolang je niet te gek gaat met je boor.


Daarnaast zijn we onderhand wel bekend met de meeste Halloween horrorgezichten die je vaak op pompoenen ziet verschijnen. Met een boor kan je weer heel veel nieuwe unieke designs creëren die er ook nog eens heel stijlvol uit kunnen zien. De sterrenbeelden op de pompoen hierboven kan je bijvoorbeeld alleen met een mes niet voor elkaar krijgen.

Zo boor je jouw Halloween pompoen

Om er dus voor te zorgen dat je die nette look voor je pompoen krijgt, wil je de volgende stappen nemen:

  • Stap 1: Snijd een gat in de onderkant van de pompoen en niet de bovenkant. Het zorgt ervoor dat je pompoen minder uitdroogt, niet zo wiebelig staat en er is meer ruimte om te boren.
  • Stap 2: Kies een patroon voor je pompoen en teken het erop met een uitwisbare marker.
  • Stap 3: Maak kleine gaatjes met een tandenstoker volgens je uitgekozen design.
  • Stap 4: Zoek boortjes die de grootte matchen van de gaten die je wilt boren.
  • Stap 5: Stop de lichtjes erin en zet ze aan voor een stijlvol Halloween design.

Om veilig te boren kan je het beste met zijn tweeën te werk gaan. Wanneer iemand de pompoen met twee handen voor je vasthoudt weet je dat die stabiel ligt en kan je rustig en precies te werk gaan met je boor.

Wij raden aan om je pompoen te schilderen voor het boren als je hem nog een leuke kleur wilt geven. Anders kan het namelijk zijn dat sommige van de gaten mee geschilderd worden en andere nog wat oranje kijken.

Hoe tover je jouw tuin om tot griezelhof? Haal inspiratie uit deze voorbeelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The SpruceHolidappy

Reageer op artikel:
Hallo Halloween trend! We gaan niet meer pompoen snijden maar boren
Sluiten