Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 7 okt 2018

Een Halloween feest organiseren: 4 tips voor het meest creepy feest van het jaar

Een kickass Halloween feest organiseren? Laat dat maar aan jou over! Met deze tips helpen we je alvast op weg om hét feest van het jaar te geven. Met een creepy touch, want het is en blijft tenslotte een Halloween feest. Decoraties, outfits, hapjes en drankjes, we’ve got you covered.

Feest je liever buiten? Check hier onze tips voor het perfecte tuinfeest (zelfs als je geen grote achtertuin hebt).

Begin met een creepy uitnodiging

Een uitnodiging op Facebook is leuk, maar een echte uitnodiging versturen is natuurlijk nóg veel leuker. Zorg ervoor dat jouw uitnodiging bijzonder is. Er zijn standaard Halloween party uitnodigingen te koop, maar zelf aan de slag gaan met Photoshop is natuurlijk ook een leuke optie.

Heb je de adressen van je vrienden niet, en wil je niet obvious om alle adressen gaan vragen? Stuur dan Paperless Post, waarbij je online een persoonlijk kaartje kunt maken. Je verstuurt dit kaartje gewoon via de mail. Een soort e-card, maar dan een stuk stijlvoller. Enne, vergeet ook niet te vermelden dat het een verkleedfeest is. En dat je er niet in mag komen als je níét verkleed bent. Het is immers Halloween.

Het budget

Een feest geven is niet goedkoop. Je moet zorgen voor de hapjes, drankjes, decoratie én eventuele schoonmaakkosten. Stel dus van te voren een budget voor jezelf. Bedenk eerst hoeveel mensen je uitnodigt, hoeveel een gemiddelde gast drinkt (en of dit bier, wijn of fris is). Ga ook bij jezelf na of je sterke drank in wil slaat voor de liefhebbers. Persoonlijk geven wij vaak ‘bring your own booze’ feestjes, waarbij mensen hun eigen sterke drank meenemen als ze dit lekker vinden. Scheelt jou een hoop geld én is weinig moeite voor de gasten zelf.

Halloween snacks

Bij een Halloween feest organiseren hoort natuurlijk ook een flinke hoeveelheid enge snacks inslaan. Wees creatief, maar denk niet te moeilijk. Een combinatie van oranje en zwarte macarons kunnen bijvoorbeeld ook heel classic zijn. Maar mocht je in de keuken willen staan voor écht enge Halloween snacks, dan verdient jouw feest natuurlijk wel pluspunten.

Vergeet ook niet dat een feest geven niet stopt bij het kopen van drank en hapjes. Glazen, servies, decoraties en soms muziek (wordt het een Spotify-playlist of een dj?) kosten ook nog geld. Zie je het door deze kosten niet meer zitten? Vraag dan of de gasten een bijdrage van €5 willen geven. Vaak is dat geen probleem, omdat ze op deze manier niet zelf een feest hoeven te organiseren. En €5 per persoon loopt aardig op. Da’s mooi meegenomen!

Halloween draait om decoraties

Halloween decoraties maken of breken jouw Halloween feest. Want zeg nou zelf, een Halloween feest zonder decoraties mag je niet echt een Halloween feest noemen. Dit kan heel budget met zelfgemaakte decoraties, maar je kunt hier ook uitpakken. Een rookmachine, stroboscoop, skeletten in de gang of spinnen door het hele huis… Op Pinterest doen wij altijd genoeg inspiratie op voor de tofste Halloween decoraties.

Denk ook even aan de verlichting, want niets is zo ongezellig als te felle lampen op een feestje. Ga bijvoorbeeld voor string lights die je als een ketting over het plafond hangt. Het liefst met kleine spookjes of pompoenen voor die extra Halloween feeling.

halloween feest organiseren decoraties

Maak je huis klaar voor het feest

Zet de eettafel aan de kant en gebruik deze als bar (óf als beer pong tafel). Wij zijn voorstander van feestjes waarbij je gasten moeten staan – omdat dat nou eenmaal veel gezelliger is dan wanneer iedereen op een bank ploft om daar vervolgens niet meer uit te komen. Maak gebruik van de muziek, en creëer een toffe dansvloer. Eetkamerstoelen kunnen tijdelijk in een andere kamer waar je gasten niet mogen komen.

Ook belangrijk: zorg ervoor dat er een garderobe is. Dat kan in een (slaap)kamer, aan bijvoorbeeld een kledingrek. Grote kans dat je kapstok namelijk niet groot genoeg is, en we willen niet alle jassen op de grond hoeven gooien natuurlijk.

Halloween feest organiseren? Dit zijn toffe DIY decoraties:

Halloween feest organiseren
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een Halloween feest organiseren: 4 tips voor het meest creepy feest van het jaar
Sluiten