Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Diy 16 okt 2018

Oh my, met deze Halloween DIY jaag je je buren de stuipen op het lijf

Wat is harig, heeft 8 pootjes, 8 ogen en kan niet ontbreken in je Halloween decoratie? Spinnen! De meeste mensen krijgen kriebels van de beestjes en daarom zijn ze perfect voor Halloween. En als er iets nog kriebeliger is dan een spin dan is het wel een spinnennest. De perfecte decoratie om je gasten de stuipen op het lijf te jagen. Met deze DIY maak je een heuse spinnennest.

Voor deze DIY heb je niet 1 spin nodig, niet 5 en ook niet 10. Nee, je hebt er veel meer nodig: hoe meer hoe beter. Denk tussen de 50 á 100 spinnen, het liefst ook in verschillende maten.

Benodigdheden voor je Halloween DIY spinnennest

    • 50 á 100 speelgoed spinnen
    • Witte doorzichtige kousen
    • (Grote) watten
    • Lijm
    • Eventueel nep bloed of rode verf

Een kous vol spinnen

Behalve veel spinnen heb je niet veel nodig voor het nest. Voor speelgoed spinnen kun je terecht bij verschillende speelgoedwinkels, maar ook bol.com verkoopt nep spinnen. Je kunt het nest bovendien net zo groot of klein maken als je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je voor een grote nest ook een grote kous nodig hebt.

Om te beginnen voel je de kous met de watten. Dit zijn grove stukken die verkrijgbaar zijn bij de meeste hobby winkels. De kwaliteit van de watten is eigenlijk niet belangrijk, want je gebruikt ze alleen om de kous te vullen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van sneeuw watten en die kosten vaak niet meer dan €5 euro voor een grote zak. Je vult alleen het voeteinde van de kous, want je spinnennest moet wel kunnen hangen.

Kleine en grote spinnen

Als de kous goed vol zit met watten is het tijd om deze te vullen met spinnen. Misschien is het een beetje friemelen, maar als de kous een beetje scheurt is het niet erg. Je kunt dan een spin er half uit laten vallen. Als je eenmaal naar wens de kous hebt gevuld, is het tijd om de buitenkant vol met spinnen te plakken.

Een grote mama spin mag niet ontbreken, dus plak vooral je grootse spin aan de buitenkant. Zorg er wel voor dat je sterke lijm gebruikt zodat je spinnen er niet af vallen. Eventueel kun je ook bloed toevoegen aan het nest om het nog griezeliger te maken. Gebruik bijvoorbeeld nep bloed of verf, maar beetje rode lippenstift kan ook.

Je spinnennest is nu klaar om opgehangen te worden. Het is niet nodig om een knop erin te leggen, omdat dit al gebeurd bij het ophangen.

Ga los met het thema

Een spinnennest is erg kriebelig en past goed bij Halloween. Hoe meer spinnen, hoe enger het wordt. Ga daarom lekker los met het thema, maak bijvoorbeeld 2 of 3 spinnennesten. Ook erg leuk zijn mega grote spinnen die je in de hoek kan (ver)stoppen. Je kunt je spinnennest dan hangen aan de mega spin. Schrikken gegarandeerd!

Meer Halloween inspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh my, met deze Halloween DIY jaag je je buren de stuipen op het lijf
Sluiten