Originele Halloween DIY: maak een bloempot van je pompoen

De klassieke pompoen met een angstaanjagend gezichtje kennen we nu wel. En ook al is dit een all time favorite wat Halloween betreft, snappen we het als je liever es iets anders van je pompoen maakt. En daar hebben wij wat op: maak een bloempot van je pompoen! Super origineel en lekker vrolijk.

Ook leuk: doordat je er een bloempot van maakt, kan je het gerust na Halloween ook nog een tijdje laten staan.

Een bloempot van je pompoen maken

Hoe je een bloempot van je pompen maakt? Dat gaan we je natuurlijk nu uitleggen. Pompoenen koop je bij een boerderij, tuincentrum of een bloemenwinkel. Maar je kan ook eetbare pompoenen uit de supermarkt gebruiken.

Dit heb je nodig

  • Pompoenen
  • Schilmesje
  • Een lepel
  • Optioneel: een verf spuitbus en oude kranten
  • Potgrond
  • Bloemen

Zo ga je te werk

Maak aan de bovenkant een ronde opening in de pompoen met een schilmesje. Zet het schilmesje verticaal in de pompoen en snijd dan een rondje. Je kan deze zo groot maken als je zelf wilt: de grootte is afhankelijk van wat voor bloemen je erin doet.

Hol met een lepel de pompoen uit. Als alle pitjes eruit zijn en je er geen vruchtvlees meer uitschraapt, kan je stoppen met uithollen.

Je kan de pompoen in zijn mooie, originele kleur laten. Maar het is ook leuk om er een gezellig kleurtje aan te geven, zoals goud, zilver of koper. Gebruik een verf spuitbus en oude kranten om onder de pompoen te leggen. Spray de verf erop en laat de pompoen tussendoor drogen. Tip: het is het mooist om het randje bij de opening ook mee te pakken. De rest van de binnenkant kan je gewoon zo laten.

Kies leuke bloemen uit die mooi bij je originele of geverfde pompoen matchen. Met het originele potgrond potje en al kan je ze in de pompoen doen. Als je meerdere bloemen erin wilt, kun je ook los de potgrond in de pompoen doen.

Et voilà: je zelfgemaakte, unieke bloempotten die super leuk zijn voor Halloween en de herfst!

Pompoen bloempot in Halloween stijl

Je kan een super mooie bloempot van je pompoen maken, maar als je toch in het thema van Halloween wilt blijven, kan je daar heel makkelijk op in spelen. Maak er bijvoorbeeld toch een gezichtje in en/of verf de pompoen wit en teken hier zelf een gezichtje op. Super leuk!

Zo lang mogelijk genieten van je bloempot

Na alle moeite voor deze leuke DIY, is het natuurlijk wel leuk als je bloempot zo lang mogelijk kan stralen in je interieur of tuin.

Bang dat de pompoen snel beschimmelt? Ook daar weten wij wel raad mee. Lees hier hoe je voorkomt dat je pompoen te snel beschimmelt.

Meer leuke Halloween DIY’s?

Reageer op artikel:
Originele Halloween DIY: maak een bloempot van je pompoen
Sluiten