Maud van Dijck
Maud van Dijck Planten en bloemen 21 okt 2021

6 tips om jouw Halloween-pompoen niet zo snel te laten rotten

Jack-o’-lanterns wil je voor Halloween! Maar hoe zorg je er nu voor dat je pompoen niet gaat rotten voor Halloween begint? Het zou namelijk zonde zijn als je een mooi kunstwerk van je pompoen hebt gemaakt en je hem niet eens kan showen tijdens de spookachtige feestdag.

Zo zorg je ervoor dat je pompoen niet al te vroeg begint te rotten.

6 tips om te voorkomen dat je pompoen gaat rotten

1. Kies een mooie pompoen

Of je ze nu koopt of zelf kweekt, let bij het uitkiezen van je pompoen natuurlijk wel erop dat deze geen deuken of sneden heeft. Een pompoen die al beschadigd kan sneller rotten. Daarnaast wil je kijken naar de kleur van je pompoen. Als die al deels verkleurd is dan kan je beter voor de gelijk gekleurde pompoen ernaast kiezen.

2. Let op met het snijden

Je wilt sowieso voorzichtig met een mes te werk gaan, maar waar je op moet letten bij het snijden van een pompoen is vooral hoeveel je van de binnenkant wegsnijdt. Het binnenste van een pompoen is wat natter en kan dus een bloederig effect geven. Dit is heel leuk voor de Halloween sfeer, maar wel wat minder voor je oranje decoratie.

De vocht die ervan in je pompoen blijft kan er namelijk voor zorgen dat die na een paar dagen begint te rotten. Probeer dus zoveel mogelijk je pompoen uit te hollen zodat je er het langst van kunt genieten.

Pompoen schilderen in plaats van uithollen? Hier moet je op letten

3. Plaats je pompoen op een droge plek

Zoals je misschien bij het vorige punt al had gemerkt: vocht is een boosdoener. Pompoenen hebben wel een beetje vocht nodig zodat ze niet helemaal vanbinnen uitdrogen, maar je wilt ze niet op een hele vochtige plek zetten. Dan is de kans ook groter dat je pompoen zal gaan rotten. Zet hem ook op een verhoging zodat ongedierte er niet in kruipt.

4. Sproei met appelazijn en water

Vul en mix een sproeifles met water en een theelepel appelazijn en sproeien maar! Op deze manier kan je je pompoen preserveren op een natuurlijke wijze. Het zal ervoor zorgen dat je pompoen niet zal uitdrogen en het weerhoudt in zekere mate ook insecten en ongedierte ervan om een kijkje in jouw jack-o’-lantern te nemen.

5. Geen echte kaarsen

Echte kaarsen wil je er eigenlijk ook niet inzetten (of je wilt je appelazijn sproeifles bij de hand houden), want anders droogt je pompoen vanbinnen al snel uit en kan het eerder rotten. Gebruik LED-kaarsen in leuke kleuren voor een spooky sfeer of gebruik verschillende glow sticks voor een makkelijke mix van kleuren.

6. Fris je pompoen op met een ijskoud bad

Begint je pompoen wat te verschrompelen? Laat hem dan een uur in een koud bad weken om hem een oppepper te geven. Sproei er daarna weer wat van je mengsel met azijn over en je pompoen ziet er weer een stuk frisser uit!

Met deze DIY Halloween kaarsen kan je ook thuis lekker griezelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PopsugarLifehacker

Reageer op artikel:
6 tips om jouw Halloween-pompoen niet zo snel te laten rotten
Sluiten