Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 12 okt 2020

Leuk om te doen: maak een bloempot van een pompoen voor Halloween

De klassieke pompoen met een angstaanjagend gezichtje kennen we nu wel. En ook al is dit een all time favorite wat Halloween betreft, snappen we het als je liever eens iets anders van je pompoen maakt. En daar hebben wij wat op: maak een bloempot van je pompoen! Super origineel en lekker vrolijk voor Halloween 2020

Ook leuk: doordat je er een bloempot van maakt, kan je het gerust na Halloween ook nog een tijdje laten staan.

Een bloempot van je pompoen maken

Hoe je een bloempot van je pompen maakt? Dat gaan we je natuurlijk nu uitleggen. Pompoenen koop je bij een boerderij, tuincentrum of een bloemenwinkel, maar je kan ook eetbare pompoenen uit de supermarkt gebruiken.

Dit heb je nodig

  • Pompoenen
  • Schilmesje
  • Een lepel
  • Optioneel: een verf spuitbus en oude kranten
  • Potgrond
  • Bloemen of planten

Zo ga je te werk

Maak aan de bovenkant een ronde opening in de pompoen met een schilmesje. Zet het schilmesje verticaal in de pompoen en snijd dan een rondje. Je kan deze zo groot maken als je zelf wilt: de grootte is afhankelijk van wat voor bloemen of planten je erin doet.

Hol met een lepel de pompoen uit. Als alle pitjes eruit zijn en je er geen vruchtvlees meer uitschraapt, kan je stoppen met uithollen.

Je kan de pompoen in zijn originele kleur laten, maar het is ook leuk om er een gezellig kleurtje aan te geven, zoals goud, zilver of koper. Gebruik een verf spuitbus en oude kranten om onder de pompoen te leggen. Spray de verf erop en laat de pompoen tussendoor drogen. Tip: het is het mooist om het randje bij de opening ook mee te pakken. De rest van de binnenkant kan je gewoon zo laten.

Kies leuke bloemen uit die mooi bij je originele of geverfde pompoen matchen. Met het originele potgrond potje en al kan je ze in de pompoen doen. Als je meerdere bloemen erin wilt, kun je ook los de potgrond in de pompoen doen.

Et voilà: je zelfgemaakte, unieke bloempotten die super leuk zijn voor Halloween en de herfst. Bang dat de pompoen snel beschimmelt? Ook daar weten wij wel raad mee: zo voorkom je dat je Halloween pompoen snel beschimmelt.

Meer voor Halloween 2020?

halloween 2020
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leuk om te doen: maak een bloempot van een pompoen voor Halloween
Sluiten