Renée Leeuw
Renée Leeuw Gang 1 mei 2020

6 manieren om de hal een persoonlijke touch te geven

Als je Roomed al een tijdje volgt, heb je het ons waarschijnlijk wel vaker horen zeggen: de hal is het visitekaartje van je huis. Het is de eerste indruk die telt en met je entree kun je dus al heel goed laten zien wat je in huis hebt, letterlijk en figuurlijk. Toch wordt de gang vaak overgeslagen bij de styling van een huis. Jammer, vinden wij.

Want juist in de ruimte waar je binnenkomt, is het leuk om alvast iets van je persoonlijkheid te laten zien. In dit artikel laten we zien hoe je op verschillende manieren de hal een persoonlijke touch kunt geven. Of je nou een enorme entree hebt of een klein gangetje, er zit sowieso iets bruikbaars tussen deze ideeën.

Geef de hal en persoonlijke touch met deze tips

1. Een waardevol object

Welke items in huis maken jou nou echt blij? Is dat die mooie kandelaar of die gekke vondst, die je ooit eens op een rommelmarkt tegenkwam? Misschien is het wel een heel simpel en praktisch object, zoals een klok of spiegel bijvoorbeeld. Die zijn natuurlijk hartstikke handig om in de hal te hangen voor de laatste check: om te zien hoe je haar zit en om te zien of je nog op tijd bent.

2. Een tafel of kastje

Heb je een vrij ruime hal? Dan heb je letterlijk en figuurlijk net even wat meer ruimte om de hal een persoonlijke touch te geven. Je kunt bijvoorbeeld met gemak een klein tafeltje of kastje kwijt.

ier kun je een schaaltje op zetten om je sleutels in te gooien (lekker praktisch), maar je kunt daarnaast het blad ook gebruiken om een aantal persoonlijke items op te zetten. Misschien zijn het koffietafelboeken, een gave illustratie in een lijst of een vaas met bloemen. And remember: gebruik met het stylen de regel van drie.

3. Een kleur of behang

Als je weinig ruimte hebt of eigenlijk helemaal geen gang hebt, dan kun je deze alsnog creëren én persoonlijk maken door (een deel van) de muur in een bepaalde kleur te verven. Ben je meer van de prints? Beplak de muur dan met een behangetje!

4. Een kunstwerk

Dé manier om je huis persoonlijker te maken is met kunst, foto’s, illustraties of posters. Ook als je een kleine gang hebt, kun je deze trick toepassen, want kunst hang je gewoon aan de muur en neemt geen ruimte in beslag.

5. Een plant

Welcome to the jungle! Wie van de natuur houdt, komt het liefst binnen in een groene omgeving. Zet een plant of boom in de hal en je bent direct blij als je thuis komt. Is er niet zo veel licht in jouw gang? Ga dan voor deze kamerplanten die een donkere plek niet erg vinden: 6 kamerplanten voor mensen die in een donker huis wonen.

6. Een stoel

Is jouw favoriete object in huis eigenlijk een fijne stoel? Dat leent zich perfect als persoonlijk item in de hal. Je kunt de stoel namelijk direct gebruiken om je sjaal over te hangen, een pot op te zetten, een stapel boeken op te leggen of je hoed op te stallen. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want een stoel op zich is ook een fijne eyecatcher als je binnenkomt.

Meer tips voor een stijlvolle hal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 manieren om de hal een persoonlijke touch te geven
Sluiten