4 tips om een saaie hal om te toveren tot een prachtige entree

You never get a second chance to make a first impression”, en dat geldt ook zeker bij de entree van je huis. De hal is het eerste wat je gasten zien, dus zorg er ook voor dat deze goed en stijlvol is ingericht. Heb je moeite met d hal inrichten? Wij delen 4 tips waar je sowieso rekening mee kan houden.

Met deze 4 tips maak je van je hal een mooie binnenkomer.

1. De kleur van de hal

Het eerste wat je gasten zien, is de kleur van de hal. Wil je dat de hal goed past bij de rest van jouw interieur? Of wil je meer uitpakken met kleur of behang? Niets is te gek. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om niet alleen de muren, maar ook het plafond in de hal te verven.

2. Hal inrichten? Vergeet de deurmat niet

Nadat je gasten binnengekomen zijn, vraag je ze hoogstwaarschijnlijk meteen om hun voeten te vegen. Of beter nog, dat doen je gasten automatisch. Gelukkig is de tijd van saaie, bruine kokosmatten allang verleden tijd.

Er zijn tegenwoordig écht hele leuke deurmatten te koop. Ga voor een verwelkomende quote of een kek kleurtje. Maar vergeet niet: de functionaliteit blijft natuurlijk ook belangrijk. Je wilt geen viezigheid in huis omdat je deurmat niet goed werk, hoe leuk die deurmat ook is.

3. Voldoende opbergruimte

Niets is vervelender dan rondslingerende schoenen en een overvolle kapstok. Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg opbergruimte in de hal hebt. Een extra kapstok is bijvoorbeeld een must in een groot gezin. En heb je ook genoeg ruimte om al jullie schoenen een plekje te geven? En how about sjaals, mutsen en handschoenen? Allemaal items om rekening mee te houden.

4. Woonaccessoires

Last but not least: woonaccessoires. Door verschillende woonaccessoires in de hal neer te zetten, wordt de ruimte een stuk gezelliger. Hang een grote spiegel aan die lege muur (handig voor een laatste make up check voordat je weggaat), maak een gallery wall met je dierbaarste foto’s of zet wat planten neer voor een botanische look.

Klaar met de hal inrichten? Ga verder met andere ruimtes

Reageer op artikel:
4 tips om een saaie hal om te toveren tot een prachtige entree
Sluiten