Jet Hendriks
Jet Hendriks Gang 14 jan 2020

5 handige tips om jouw hal leuk én praktisch in te richten

In de gang en hal kom je vaker dan je je misschien beseft. Weggaan, thuiskomen, de trap oplopen (en weer naar beneden komen). Hier kom je binnen met vieze schoenen, er worden onder andere jassen opgehangen en tassen neergezet. Kortom: je komt vaak in die hal. En daarom vinden we een leuke hal inrichten bést belangrijk.

Onder andere de termen ‘opbergen’ en ‘ophangen’ zijn belangrijk voor een hal. Er zijn dan ook verschillende slimme en stijlvolle manieren om opbergruimte en ophang plekken te creëren. Met deze tips maak jij van jouw hal een sfeervolle én praktische binnenkomer! Lees je mee?

De hal inrichten in 5 simpele stappen

1. First things first: maak het praktisch

Bij de hal inrichten moet je rekening houden met praktische zaken. Je wilt het weggaan en thuiskomen immers zo soepel mogelijk laten verlopen. Om deze redenen zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken in deze ruimte: een kapstok en schoenenkast bijvoorbeeld. Of een plankje voor je portemonnee en sleutels.

En wat dacht je van een spiegel voor een laatste make-up check? Een spiegel in de hal ophangen kan het beste horizontaal op een lange wand. Zo lijkt de ruimte breder.

2. Investeer in een goede vloer

In de hal krijgt de vloer het één en ander te verduren. In weer en wind komen er mensen via de hal naar binnen. De vloer krijgt dus te maken met sneeuw, modder, regen en natte gras-schoenen. Met andere woorden: een vloer die niet snel slijt en gemakkelijk schoon te maken is iets waar je in wilt investeren.

Je moet gemakkelijk een keer met de dweil door deze ruimte kunnen gaan en het liefst ziet de vloer er vervolgens weer als nieuw uit.

3. Benut alle loze plekken

Er zijn altijd wel van die kleine plekken waar niets mee gedaan wordt. Met deze ruimtes kun je slim omgaan. Denk bijvoorbeeld eens aan de ruimte onder de trap, welke je in veel gevallen vrij gemakkelijk om kunt bouwen tot een kast.

Of zoek naar een loos stuk muur waar je een plank aan kunt bevestigen. Op deze plank kan je een paar manden kwijt, hallo extra opbergruimte! En daarnaast creëer je ook meteen meer bewegingsruimte door de hoogte in te gaan met opbergen. Je maakt de vloer namelijk vrij van spullen. En dat is geen overbodige luxe met al die dikke winterjassen.

4. Kleur maakt of breekt de ruimte

De kleur van een ruimte is bepalend voor hoe ruim deze ruimte oogt. Donkere kleuren laten een kleine ruimte in principe nog kleiner lijken. De hal inrichten met een hele muur in een donkere tint is dan ook niet zo super slim in een van zichzelf al vrij donkere hal.

Om een mooi geheel van je huis te maken is het slim om de kleuren uit de woonkamer terug te laten komen in de hal. Zo verbind je beide ruimtes met elkaar en dat geeft rust.

5. Wees kritisch

Blijf ten slotte altijd kritisch over welke spullen je allemaal kwijt wilt maar vooral kwijt móet in deze ruimte. In de zomer kun je bijvoorbeeld de winterjassen op zolder leggen en dit geldt ook andersom. Zorg dat je alleen spullen in de hal hebt liggen die daar ook écht nodig zijn.

Na de hal inrichten nog tijd over?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 handige tips om jouw hal leuk én praktisch in te richten
Sluiten