Judith Tielemans
Judith Tielemans Lifestyle 7 jan 2022

Haken en breien: met deze tutorials kun je aan de slag als beginner

Met deze hobby houd je jezelf bezig in de lockdown én maak je bovendien je eigen creaties. Haken en breien is super therapeutisch, mits je het eenmaal begrijpt. Gelukkig staat het wereldwijde web tegenwoordig vol met behulpzame YouTubers en bloggers die je maar al te graag helpen in dit creatieve proces.

Met deze tutorials kun je aan de slag als beginner.

Een warm jasje voor je koffiebeker

Mis je nog een warme sjaal om jezelf te beschermen tegen de winterse kou? Dan is deze tutorial echt iets voor jou. Binnen een aantal uur ben je al goed op weg en is je eerste zelfgemaakte kledingstuk een feit. Deze tutorial is in het Nederlands opgenomen, dus dat maakt het nog eens extra eenvoudig om de stappen te volgen!

Gehaakte pannenlappen

Hoe schattig is deze tutorial? In duidelijke stappen laat de maker van dit filmpje zien hoe je dit schattige patroon kunt breien. En daarmee leer je gelijk de kabel techniek van breien! Wie weet brei jij binnenkort wel je eigen kabeltrui.

Tutorial om een sjaal te breien

Handig voor op de keukentafel én super eenvoudig om te maken. Deze tutorial kan iedereen volgen! Kies een mooie kleur garen en haken maar! Het leuke aan deze tutorial is dat je er zoveel kunt maken als je wilt. Zitten er wat foutjes in de je pannenlap? Geeft niet! Dan begin je volgende week gewoon weer met een nieuwe. Enzovoort.

Vloerbeschermer

Ook deze schattige beschermers voor de poten van je stoel, of beter gezegd -de vloer onder die stoel- zijn niet alleen schattig, maar ook super makkelijk om te maken! Je begint je ontwerp niet op je schoot, maar gelijk aan de poot. Binnen een paar minuutjes ben je al klaar met je eerste haakwerk. Een kind kan de was doen.

Babyslofjes

Niets is zo zoet dan de eerste paar slofjes van een baby. Goed nieuws: ze zijn makkelijk te breien! Het is wel de meest geavanceerde tutorial van deze voorbeelden, maar absoluut te doen met wat geduld en vrije tijd. Wie ga jij hier blij mee maken?

Op zoek naar een nieuwe hobby? Begin eens met breien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haken en breien: met deze tutorials kun je aan de slag als beginner
Sluiten