Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 18 feb 2021

Hak die knoop door: 15 voorbeelden van een geverfde bakstenen muur

Natuurlijk, een klassieke bakstenen muur is mooi, maar soms mis je nét dat beetje extra. Wij weten zeker dat een geverfde bakstenen muur jouw interieur een flinke upgrade kan geven. En om jou daar ook van te overtuigen, delen we in dit artikel 15 prachtige voorbeelden.

Van wit tot donkergroen, we gaan de hele kleurencirkel af.

15 x een geverfde bakstenen muur

Witte bakstenen muur

Wit is een mooie, maar redelijk veilige optie. Wit is natuurlijk heel neutraal, je kunt er qua accessoires alle kanten mee op. Als je nu een roodbruine bakstenen muur in huis hebt, dan zal het effect van een witte muur de hele ruimte oplichten. Een goede keuze als je nu een vrij donker huis hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om de verflaag niet helemaal dekkend aan te brengen. Dit staat het beste bij witte kalkverf. Doordat de verf mat opdroogt, krijg de muur een stoere uitstraling. Leuk om te combineren met een industriële woonstijl.

Waarom donkergroene muurverf hoog bovenaan onze wishlist staat

Hoe donkerder, hoe beter

Het fijne van een zwarte bakstenen muur, is dat de ondergrond van nature al veel reliëf bevat. Als de zon op de bakstenen muur schijnt, is geen elke stukje van de muur hetzelfde verlicht.

Bij een vlakke zwarte muur krijg je sneller dat de muur “een groot zwart vlak” wordt (waardoor mensen niet voor een donkere muur in huis durven te kiezen), maar bij een bakstenen muur heb je dit dus minder snel.

Om de ruimte niet té donker te laten worden, kan je er altijd voor kiezen om de zwarte bakstenen muur te combineren met lichte meubels.

Voldoende verschillende lichtbronnen zijn ook een aanrader. Ga niet alleen voor een plafondlamp, maar kies ook eens voor sfeerverlichting. Op de afbeelding hierboven zie je daar een goed voorbeeld van.

Duidelijk: dit is het grote verschil tussen koel grijs en warm grijs

Ga voor grijs

Een grijze muur is echt niet alleen voor grijze muisjes. Een monochroom kleurenpalet kan heel goed tot zijn recht komen met een bakstenen muur, juist weer omdat er dan meer reliëf in de muur zit dan bij een vlakke muur. En dat maakt een wit-grijs-zwart interieur dan weer een stuk spannender.

Natuurlijke kleuren

Blauw, groen, bruin, het zijn allemaal natuurlijke kleuren die op dit moment populair zijn. Ook voor een bakstenen muur zijn dit goede keuzes die eigenlijk wel in elke interieurstijl passen.

Waar je bij het gebruiken van kleur wel op moet letten, is dat je de woonaccessoires goed matcht. Hiervoor raden we je aan om de 60-30-10-methode te gebruiken.

Zo kies je de juiste kleur voor de muur met hulp van de kleurencirkel

Een tikkeltje gewaagder

Durf jij wel een statement te maken met je interieur? Dan kunnen we je alleen maar aanraden door van jouw bakstenen muur echt een accentmuur te maken. Denk aan kleuren als geel, oudroze of een felle aqua.

9 roze slaapkamers waardoor je nú een pot roze verf wilt kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hak die knoop door: 15 voorbeelden van een geverfde bakstenen muur
Sluiten