Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 16 sep 2019

Hack: op deze handige manier hangt je fotolijst altijd waterpas aan de muur

Grote fotolijsten moeten vaak met twee schroeven of spijkers in de muur opgehangen worden. Geen probleem natuurlijk, totdat je de fotolijst opgehangen hebt en ‘ie niet waterpas blijkt te hangen. Shit. Wij hebben een heerlijk makkelijke hack gevonden om deze situatie te voorkomen en een fotolijst ophangen weer easy te maken.

Achteraf weten of een schilderij waterpas aan de muur hangt (of dus juist totaal niet), daar houden we niet zo van. Het liefste weten we dat natuurlijk nog vóórdat we de spijkers in de muur slaan. Gelukkig hebben we op YouTube een korte, duidelijke tutorial gevonden waarbij dat kan.

Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een stukje schilderstape en een waterpas. In een korte video legt het team van Eigen Huis & Tuin het uit in de volgende video:

Klustip: zo hangt je fotolijst altijd recht – Eigen Huis & Tuin

Wil je graag een mooi kunstwerk op je muur ophangen maar ben je geen held met de waterpas? Dan hebben wij de perfecte hack om scheve lijsten te voorkomen! Het enige dat je nodig hebt, is afplaktape en een stift. // Meer hacks? Kijk op: …. \

Loodrecht een fotolijst ophangen met een simpele hack

Plak de schilderstape op de achterkant van de fotolijst die je aan de muur wilt hangen. Markeer met een duidelijke stift de plekken waar de schroeven komen, en trek de schilderstape weer voorzichtig van de fotolijst af.

Daarna kan je hetzelfde stukje tape op de muur plakken. Check met een waterpas of het stukje tape helemaal recht aan de muur hangt. Je kunt de tape zo vaak weer van de muur afhalen én er weer terug opplakken als nodig is.

Ben je tevreden? Dan kan je de spijkers gewoon door de tape in de muur slaan op de plekken die je eerder gemarkeerd hebt. De tape trek je gemakkelijk om de spijkers heen weer van de muur af. Et voila, jouw schilderij hangt loodrecht aan de muur.

Meer tips voor het ophangen van een gallery wall

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hack: op deze handige manier hangt je fotolijst altijd waterpas aan de muur
Sluiten