admin
admin Decoratie 9 mei 2014

Haal power uit je flowers

Bloemen maken alles beter, met een bos in huis zit je altijd goed. Alleen is de kans aanwezig dat jouw boeketje er in de winkel een stuk leuker uitzag dan in je woonkamer. Met deze tips geen uitgezakte boeketten, vloekende kleuren of je pronkstuk weggemoffeld in het enige vrije hoekje. Jij wordt een bloemschikpro!

Tip 1 | Vaas
Kies de juiste vaas voor je bloemen. Kleine vaasjes zijn het makkelijkst om ze het best in uit te laten komen, in een grote vaas zakken ze sneller uit. Maar let wel op dat de bloemen genoeg ruimte hebben. Wees niet bang de lange stelen kort te maken, hoe korter de steel, hoe langer de bloem leeft.

Tip 2 | Soort
Het is het veiligst om een bloem te kiezen die bij de stijl van je interieur past. Gewaagde bloemen passen bijvoorbeeld in een retro interieur. Dit geldt ook voor de vaas, ook deze pas je aan op de rest van de kamer.

Tip 3 | Kleur
Match je bloemen met de kleuren van de muur, of juist de kleuren in kleine details. De impact van je bloemen wordt groter als je het combineert met de overall kleur in huis. Kies je de zelfde kleuren als in de details, dan geeft dit een subtiele verzorgde indruk.

Bron: On To Baby

Tip 4 | Hoeveelheid
Laat je niet afschrikken bij de bloemist door weinig bloemen. Lelies bijvoorbeeld zijn soms prijzig, maar je hebt wel genoeg aan een kleine bos omdat ze zo groot zijn. Ook als je boeket het middelpunt van je kamer is, zoals wanneer hij op de salontafel staat, is een enorme bos niet nodig.

Bron: Yvestown

Tip 5 | Plaats
Met een bos bloemen voor de spiegel verdubbel je de impact. Ze springen ook in het oog wanneer je er een speciaal ingerichte plek voor maakt en aanvult met andere mooie decoraties. Wanneer je geen plaats hebt voor een speciaal plekje, dan kun je ook nog in de hoogte denken. Hang je bloemen eens op.

Tip 6 | Sfeer
Sfeer is ook een beetje plaats. Een kamer krijgt extra sfeer door een bos bloemen. De woonkamer is een logische plaats voor je boeket, maar de slaapkamer wordt er bijvoorbeeld heel romantisch door.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Haal power uit je flowers
Sluiten