Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Hotel 25 jun 2015

Haal je interieur ideeën uit deze inspirerende hotels

Inspiratie voor de inrichting van je (nieuwe) huis kun je op veel plekken vinden. Boeken, magazines, winkels, architectuur, bij je buren en natuurlijk op Roomed. Er zijn ook een heleboel prachtige designhotels waar je nieuwe ideeën kunt opdoen voor jouw eigen interieur.

Of het nu gaat om de kamers of suites zelf of de lobby, deze inspirerende hotels kunnen je op weg helpen naar een fijn eigen interieur. Roomed geeft je vijf voorbeelden!

1. Verlichting

Bij het fantastische hotel Mama Shelter (compleet ontworpen door Philip Starck), wordt de verlichting van elke kamer opgeleukt met maskers. Van superhelden tot sprookjesfiguren. Voor de echte fans worden de maskers tegenwoordig zelfs verkocht in de lobby van het hotel. Heel makkelijk zelf te doen: koop een goedkope klemlamp, hang het masker door middel van de elastiekjes aan de lamp, en that’s it!

2. Zichtbare snoeren

Voor het Exchange Hotel in Amsterdam zijn de ontwerpers gevraagd om de kamers in te richten alsof het fashionmodellen zijn. Dit leverde heel unieke kamers op, waaronder bovenstaande. Waar het meestal gangbaar is om de snoeren en kabels van verlichting weg te werken in kabelgoten, zie je hier dat het ook heel mooi kan zijn als deze snoeren juist een prominente plek krijgen.

3. Muurschildering met quote

In het Ace Hotel in het Londense Shoreditch ziet geen enkele kamer er hetzelfde uit. Door grote muurschilderingen met (veelal inspirerende quotes) krijgt elke kamer haar eigen persoonlijke touch. Vind je het een tof idee, maar is zo’n grote muurschildering iets te drastisch?

>> 12 x de leukste, liefste en grappigste quotes op print

4. Binnentuin

Naast prachtige unieke kamers heeft Hotel Henriette in Parijs ook een erg fijne binnentuin, waar we genoeg inspiratie uit kunnen halen voor onze eigen tuin of balkon. Verlichting in de tuin geeft al snel een zomerse sfeer. Hang een lichtsnoer in de boom of aan de muur, maak het af met een tafeltje en een paar bistro stoelen en waan je in Parijs!

Benieuwd naar het interieur van dit fijne hotel? Bekijk hier het complete artikel.

Bron: G-rough

5. Vintage

Vintage, maar toch heel chique. Dat heeft hotel G-Rough perfect voor elkaar gekregen. Door een onbewerkte muur te combineren met Portugese tegels krijgt de suite een fijne chique uitstraling. Veel meubels in het hotel zijn vintage, wat weer een leuk contrast geeft aan de fancy salontafel en staande lamp.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Haal je interieur ideeën uit deze inspirerende hotels
Sluiten