Haal je interieur ideeën uit deze inspirerende cafés en restaurants

Waar haal jij je inspiratie en interieur ideeën vandaan? Boeken, magazines, winkels en Roomed? Kijk ook eens om je heen als je lekker zit te eten in een restaurant of wanneer je je koffie haalt bij je favo coffeeshop of café. Inspiratie is namelijk overal te vinden en de interieurs van horeca gelegenheden zijn vaak ook toe te passen in jouw (nieuwe) huis.

Eerder gaven we je al een lijstje van inspirerende hotels, nu zijn de restaurants en cafés aan de beurt.

Tegels

De wand achter de toonbank van de coffeeshop Bean Brothers Eindhoven is afgewerkt met prachtige tegels. De blauwe bloemen zijn een mooie tegenhanger bij het verder stoere en industriële interieur. Bekijk ook even ons moodboard voor meer tegel inspiratie.

Krijtbord

Ben je zelf kunstenaar, vormgever of gewoon heel creatief? Ga aan de slag met krijtbordverf! En dan niet alleen de binnenkant van de toiletdeur, zoals je veel ziet, maar kies de grootste muur in je huis. Koop een bak met krijtjes en je kunt iedere maand/week/dag je huis voorzien van een nieuw kunstwerk. Het café Astro in Detroit laat je zien hoe het moet!

Bron: MTL

De fiets

Wellicht ben je het wel eens vaker op Roomed tegengekomen; een mooie fiets is nou eenmaal een heel tof object in je interieur. Het café Falco in Montreal bewijst dat nog eens. Daar hangen er wel drie aan het plafond.

Zou je zo’n fiets in een interieur wel eens goed willen bekijken? Wij maakten een fijne video van een binnenkijker in een loft met de fiets als kunstobject.
>> Roomed kijkt binnen bij: de industriële loft van Lotte en Jarno

Metrotegeltjes en marmer

Dat deze twee goed samengaan kun je zien in Café George in Amsterdam. Het marmer en de metrotegels gaan daarnaast ook nog eens gepaard met een visgraat vloer en gekleurde vloertegels. Klinkt als een heftige combinatie, maar het resultaat is prachtig.

Het servies van je oma

ABC Kitchen combineert hun strakke witte servies met rommelmarkt-vondsten. Zo krijg je je bijgerecht voorgeschoteld op met bloemen versierde bordjes met afgebladderde gouden randjes. Kijk eens bij je oma in de kast of houd het in je achterhoofd met de volgende Koningsdag (op een van deze vrijmarkten bijvoorbeeld). Door elke keer een leuk bordje te kopen, creëer je zo een leuke verzameling.

Dat ABC Kitchen er verder ook perfect uitziet is niet gek, het is namelijk onderdeel van de wereldberoemde interieurwinkel ABC Home.

Een verzameling van illustraties

Wanneer je restaurant Sketch in Londen binnenstapt, waan je je even in een Wes Anderson film. Het hele restaurant is roze, gecombineerd met zwart-witte illustraties en veel goud. Ga je binnenkort naar Londen? Sla dan dit restaurant niet over en breng zeker een bezoekje aan de toiletten, want ook die ruimte is een kunstwerkje op zich.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Haal je interieur ideeën uit deze inspirerende cafés en restaurants
Sluiten