Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 23 mrt 2018

Haal bakken vol met inspiratie uit de mooiste lichte eetkamers

Met een flinke portie zonlicht op je gezicht je ontbijt eten in een prachtige lichte eetkamer: stiekem willen we het allemaal. Voor een flinke dosis inspiratie hebben wij de mooiste lichte eetkamers voor jou bij elkaar gezocht.

Sommige huizen zijn gezegend met ruimtes waar daglicht door een gigantische raampartij naar binnen valt. Dat verhullen we niet door er gordijnen voor te hangen, maar we grijpen die kans met open armen aan. Een ruimte lijkt namelijk in één klap frisser én groter als er veel licht naar binnen valt.

roomed-lichte-eetkamer
roomed-lichte-eetkamer
planete-deco

Stijlvol: de welbekende Eames stoel niet in één kleur, maar in drie bijpassende kleuren. Wat een fijn kleurenpalet is dit toch. Bonuspunten voor het vintage vloerkleed in dezelfde kleuren.

roomed-lichte-eetkamer
everythingelze

Planten in jouw lichte eetkamer

Door een paar planten in je lichte eetkamer te zetten, krijg je meteen veel sfeer in huis. De hele eetkamer krijgt meteen een frisse uitstraling door het felle groen van de planten. Liever een andere kleur plant in huis? Dat kan natuurlijk ook.

roomed-lichte-eetkamer
modernfloorlamps
roomed-lichte-eetkamer
ok-norm-interiors

Mooi: een massief houten tafel en donkere stoelen in combinatie met de lichte ruimte. Het contrast tussen deze twee tegenpolen kan niet groter. Dat maakt het een goede match in de eetkamer.

roomed-lichte-eetkamer
VOGUE

Alle eetkamerstoelen hetzelfde? Nee joh! Het bovenstaande interieur bewijst dat het ontzettend leuk en speels kan zijn om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren. Houd de basis (in dit geval hout) hetzelfde, en ga verder los.

Ook mooi:

Dit appartement heeft geen aparte eethoek, maar wel een hele lichte (lichtblauwe!) keuken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haal bakken vol met inspiratie uit de mooiste lichte eetkamers
Sluiten