Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 23 nov 2020

8 manieren om een grote spiegel de beste plek in huis te geven

Buiten het feit dat je jouw hele outfit kan checken in een grote spiegel, is ‘t ook nog eens een statement piece in je interieur. Spiegels zorgen er ook voor dat een kamer er groter uitziet dan dat ‘ie in werkelijkheid is. Heel veel voordelen dus.

Toch is een spiegel op zich niet altijd genoeg, om ervoor te zorgen dat het écht binnen jouw interieur past dien je ‘m goed te stylen – en daar laat ik je verschillende manieren voor zien.

Zó style je een grote spiegel

1. Een smalle spiegel

Maak je gebruik van veel strakke meubels in een bepaalde ruimte? Ga dan voor een grote spiegel met een dunne zwarte lijst – deze past namelijk perfect bij een moderne stijl. Plaats ‘m naast de deur om de ruimte groter te laten lijken.

Lees ook: Handige tips: zó richt je het beste een lange, smalle woonkamer in

2. Ga voor antiek

Een grote spiegel pal naast je bed zorgt voor meer balans omdat je aan één kant vaak geen nachtkastje hebt. Een stijlvolle spiegel met een antieke stijl valt van zichzelf al behoorlijk op, zorg er dus voor dat je de rest van je kamer rustig houdt zodat ‘t niet al te chaotisch wordt.

3. Double trouble

Fan van een chique uitstraling? Ga dan voor twee spiegels die je net boven je nachtkastjes bevestigt. Ga voor bijpassende spiegels voor een samenhangende look. Kies voor spiegels met ronde vormen om alle strakke lijnen van ander meubilair in de slaapkamer te doorbreken.

> 6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten

4. Een houten spiegel

Een grote spiegel met dikke houten randen past perfect in een ruimte met een Scandinavische of Landelijke stijl. Ideaal om te combineren met andere natuurlijke materialen zoals een rotan krukje of plantenbak. Plaats deze enorme spiegel vooral tegen de muur zodat ‘ie stevig staat.

5. Een leeg hoekje opvullen

Gebruik een extra grote spiegel om een leeg hoekje op te leuken. Combineer met een vloerlamp, zacht kleedje en een chille fauteuil om er een leeshoek van te maken. Creëer een plek waar je even lekker tot rust komt.

6. Maak vooral gebruik van verschillende vormen

Probeer een uniek gevormde spiegel achter een nachtkastje in de slaapkamer te plaatsen om diepte toe te voegen. Spiegels met geometrische ontwerpen, zijn gegarandeerd echte eyecatchers in de kamer.

Nog meer inspiratie: Geometrie aan de muur: dit zijn onze favoriete geometrische ideeën

7. Je hele muur vol

Heb je een grote lege muur in jouw kleine woning? Ga dan voor een hele hoop spiegels om de ruimte groter te laten lijken. Bovendien verlichten meerdere spiegels de ruimte. Voor een reeks gemonteerde spiegels zijn ontwerpen zonder rand het beste. Hierdoor kun je spiegels dichter bij elkaar langs een muur hangen en ontstaat er bijna één grote spiegel.

8. Perfecte decoratie

Spiegels zijn praktische stukken, maar ze kunnen ook gewoon decoratief zijn in je woon- of eetkamer. Probeer een lege hoek te vullen met een boogvormige spiegel en zet er een paar grote manden en planten bij. Let goed op de grootte van je spiegel, je wilt niet dat je spiegel te groot of te klein valt naast alle andere items in huis.

> Waarom een decoratieve spiegel nog toffer is dan een schilderij

Voor als je geen genoeg krijgt van spiegels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Blog Modsy

Reageer op artikel:
8 manieren om een grote spiegel de beste plek in huis te geven
Sluiten