Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 8 aug 2018

Wat twee grote schilderijen boven je bed doen

Vergeet alle tierlantijntjes en onnodige rommeltjes op je slaapkamer om het gezellig te maken. Dit Zweedse huis bewijst dat je aan twee grote schilderijen in je slaapkamer meer dan genoeg hebt.

Dat je je slaapkamer niet propvol hoeft te maken en het er toch gezellig uit kan laten zien, bewijst dit prachtige en stijlvolle appartement.

Kunst in de slaapkamer

De twee grote schilderijen in de slaapkamer zijn een echt statement en maken alle prulletjes onnodig. Je kan er voor kiezen, zoals in dit appartement, om de schilderijen op een plankje te zetten of ze apart op te hangen.

slaapkamer schilderij

De twee redelijk grote schilderijen zijn simpel en zwart en wit. In deze al gezellige slaapkamer past dat perfect. De zwart en witte kleuren in de kunst zijn juist een tikje anders dan de rest van kamer. Het is gedurfd, maar het werkt hier perfect.

openkast slaapkamer

Valt het je op dat er efficiënt gebruik is gemaakt van ruimte? De kledingkast is simpel en tactisch verstopt achter grote witte schuifdeuren waardoor de kleine slaapkamer niet nog voller en kleiner oogt. Ook is er een wit – geheel in stijl met de rest van de slaapkamer – plankje bevestigd boven de ingang dat slim als opbergplankje wordt gebruikt.

Dit vind je vast ook interessant: Binnenkijken: de zilveren balken aan het plafond zijn de smaakmakers van dit appartement

Strakke keuken
gouden kraan

Kleine, maar strakke keuken

Ook in de keuken is goed nagedacht over hoe er slim met ruimte kan worden omgegaan. De keuken is zeker niet extreem ruim, maar dat hoeft in dit geval ook niet. De strakke opbergplankjes aan de muur zorgen voor veel opberg ruimte en ogen strak, omdat ze zo dun en licht zijn.

En dan de gouden kraan: weer zo’n gewaagde zet die erg goed werkt. De houder van de keukenrol is overigens ook goud. Een superleuke én sprekende uitblinker die we graag vaker terug zien!

schilderijen in woonkamer

Schilderijen komen ook terug in de woonkamer

Behalve in de slaapkamer, is ook de woonkamer vrolijk behangen met schilderijen. Geen grote dit keer, maar kleintjes in verschillende soorten en maten. Van kleurrijke kunst tot zwart en wit in verschillende fotolijsten. Omdat de rest van de woonkamer redelijke rustig is en weinig kleur bevat, komen de lijsten boven de gekleurde kastjes extra vrolijk uit.

Neem je graag een kijkje bij andere mooie huizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat twee grote schilderijen boven je bed doen
Sluiten