Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 18 aug 2020

Zo doe je dat – sfeervol en knus een grote ruimte inrichten

Het is heerlijk om te wonen in een groot en ruim huis, maar ook daar zitten helaas nadelen aan. Een grote ruimte inrichten kan namelijk best lastig zijn. Zo’n ruimte voelt al snel kil en kaal aan terwijl je het graag gezellig en sfeervol wil hebben.

Goed nieuws: om jou een beetje op weg te helpen, geven wij handige tips voor het inrichten van je grote ruimtes. Binnen de kortste keren kun jij ook sfeervol genieten.

Een grote ruimte inrichten met 7 tips

1. Nadenken over je stijl

In een grote open ruimte is het lastig om eenheid te creëren. Denk goed na over hoe je een ruimte wil gebruiken en in wat voor stijl je de ruimte in wilt richten. De ruimte kun je gebruiken voor meerdere doeleinden, maar zorg voor harmonie door gebruik te maken van één stijl.

Vind je veel verschillende stijlen leuk of kom je er gewoon niet uit? Wij raden je aan om een moodboard te maken. Zo kom je er snel genoeg achter wat je écht mooi vindt.

2. Grenzen bepalen

Een open ruimte kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Dit is onwijs leuk, maar dit kan tegelijkertijd ook een chaos worden als het niet goed afbakent.

Wil je knusse zithoek creëren om lekker met je vrienden te zitten en een eethoek om met de hele familie te eten? Gebruik vloerkleden als subtiele grens of andere manieren om een ruimte af te scheiden.

3. Andere grenzen

Grenzen hoef je niet altijd letterlijk te maken met behulp van muren of kleden. Zet bijvoorbeeld eens je bank een stuk van de muur af, in plaats van ertegenaan. De achterkant van je bank kun je makkelijk gebruiken als natuurlijke grens in de ruimte.

4. Zorg voor harmonie

Zorgen voor harmonie in een grote ruimte is tricky, maar het kan wel. Zorg voor een rode draad in je interieur door kleuren, patronen en texturen in ieder hoekje terug te laten komen.

Bepaal, met behulp van je moodboard, van tevoren al een kleurenschema om te gebruiken in de hele ruimte. Anders voelt de ruimte erg rommelig aan en je wilt juist zorgen voor continuïteit.

5. Persoonlijkheid geef sfeer

Kasten en planken vullen een grote ruimte prima op, maar als je al je persoonlijke bezittingen in die kasten verstopt, blijft er weinig sfeer over. Persoonlijkheid maakt een ruimte uniek, sfeervol en knus.

Je kunt kiezen voor een open kast om je interieur die persoonlijke touch te geven. Zo style je hem zonder dat het rommelig wordt. Voor een gesloten kast kiezen is ook prima, maar zorg dan dat je niet al je persoonlijke bezittingen wegstopt.

6. Think outside the box

Probeer niet altijd in traditionele kaders te denken. We gaven al eerder aan dat je in een grote ruimte prima verschillende hoekjes kan maken, ook met behulp van natuurlijke grenzen.

Je meubels hoeven niet altijd tegen muren aan te staan onder het mom van ruimte besparen. Je hebt een grote ruimte, dus maak er gebruik van! Denk buiten normale kaders. Zet je bank van de muur af en plaats daarachter een open kast om decoratie op display te zetten.

Voeg meer sfeer toe met behulp van gekke kussentjes met leuke printjes, een hippe gallery wall en heel veel groene plantjes.

7. Ruimte vrijhouden

And last but not least: een grote ruimte betekent écht niet dat alles vol moet staan met meubels. Houd juist wat ruimte vrij voor eventuele nieuwe ideeën! Doe vooral geen dingen waarvan je het idee hebt dat het van je wordt verwacht. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je thuis voelt.

Meer tips voor gezelligheid in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo doe je dat – sfeervol en knus een grote ruimte inrichten
Sluiten