Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 19 mei 2018

Dit is waarom je grote ramen in je slaap kamer wilt hebben

Een dromerige boomhut, groene bomen en heuvels om op uit te kijken en grote openslaande ramen naar een aangrenzende veranda. Daar dromen wij best vaak van. Daarom zetten we de mooiste zes slaapkamers met grote ramen voor je op een rijtje! Want er zijn dus mensen die wel écht zulke prachtige huizen laten bouwen. 

Roomed - Slaapkamer 1
Airbnb

Tropical paradise

Dit tropische paradijs ligt (niet geheel onverwacht) op Hawaii en zelfs te huur op Airbnb. De kleurencombinatie is erg licht en natuurlijk. Het huis is gebouwd in de stijl van een heuse boomhut, wat betekent dat het een redelijk simpel huis is qua voorzieningen, maar met de charme van de boomhut en het prachtige interieur heb je niet veel luxe meer nodig.

Roomed - Slaapkamer 2
Casework

Lichte hoekkamer

Een lichte kamer met ramen in de hoek. Juist door die hoek te breken door een stoel, lamp en planten in die hoek te zetten, creëer je een huiselijk gevoel.

Roomed - Slaapkamer 3
Tumblr

Dreamy light and green room

Wie wilt er geen kamer met zoveel licht en planten rond je bed? Alle potjes en plantjes zorgen voor een boel gezelligheid, maar ook voor drukte. Pas dus op met kleuren die je gebruikt. Over het algemeen werken warme en donkere kleuren goed in een lichte kamer. Daardoor creëer je een knusse sfeer.

Dit vind je vast ook leuk: 6 x Tips om alles uit een interieur met veel ramen te halen.

Roomed - Slaapkamer 4
Zo in je nieuwe huis

Warehouse light

Deze prachtige ruime en lichte kamer met hoog plafond ligt in Amsterdam! Oude Amsterdamse huizen hebben vaak hoge plafonds, vroeger had dat met aanzien te maken. Hoe hoger je plafond, hoe welvarender je was. Nu profiteren de inwoners van zulke heerlijke plafonds en dus hoge ramen.

Roomed - Slaapkamer 5
Makeover

Balcony Room

De droomslaapkamer waar wij zo van dromen, bestaat dus écht aan deze slaapkamer te zien. De lichte muren, vloer en het lichte interieur zorgen voor een optimaal ruimtelijk effect van de slaapkamer. De openslaande deur en de enorme hoeveelheid licht inval zorgen ervoor dat je ‘s nachts naar de sterren kunt kijken en het gevoel hebt alsof je (bijna) buiten slaapt.

Roomed - Slaapkamer 6
Pinterest

Panorama view

Deze slaapkamer is het ultieme voorbeeld van grote ramen in je slaapkamer. Sterker nog: de gehele muur bestaat uit raam! En een deel van de andere muur voor een heus panorama effect. Erg geschikt voor huizen die zich in de natuur begeven.

Meer lezen: 7 tips voor het decoreren van een interieur met hoge plafonds

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom je grote ramen in je slaap kamer wilt hebben
Sluiten