Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 28 sep 2020

6 manieren om een grote, lege muur wat spannender te maken

Je hebt vast wel een grote, lege muur in huis waarbij je gewoon niet weet wat je ermee moet. Iedere keer dat je denkt dat je wat hebt gevonden, is het ‘m toch nét niet. Door zo’n lege muur lijkt je interieur niet compleet en ziet je ruimte er kaal uit.

Tijd om daar verandering in te brengen. Ik deel vandaag 6 verschillende manieren om die grote, lege muur eens goed aan te pakken.

6 manieren om een grote, lege muur spannender te maken

1. Behang met print

Een van de beste manieren om helemaal af te komen van die grote, lege muur is door de muur compleet te bedekken met behang. Kies een leuke print je jou aanspreekt of goed past bij jouw interieur en je bent binnen no-time van je saaie muur af.

Liever niet je hele muur bedekken? Ga dan voor behang in de vorm van een cirkel: Hartstikke hip: behang in de vorm van een cirkel aan de muur

2. Neon sign

Een andere manier is het plaatsen van een neon sign. Ze zijn er in tientallen kleuren en lettertypen. Van leuke quotes tot aan gekke symbolen. Heb je een levensmotto? Dan kun je daar ook een neon sign van laten maken. Het staat niet alleen mooi in huis, ook raak je er iedere dag door gemotiveerd.

3. Gallery wall

Een gallery wall maakt altijd wel een statement in je interieur, maar op een grote, lege muur kun je helemaal losgaan. Kies een aantal prints en quotes die jij leuk vindt en plaats deze in fotolijsten.

Als je er een echte eyecatcher van wilt maken, ga dan voor fotolijsten met verschillende, opvallende kaders en maak gebruik van verschillende formaten voor een speels effect.

4. Creëer extra opslagruimte

Ooit gedacht dat die ene saaie muur voor extra opslagruimte kan zorgen? Dat kan. Heel makkelijk zelfs. Hang een aantal wandplanken en decoreer deze naar wens. Je kunt er bijvoorbeeld een boekenkast van maken. Door al jouw boeken op kleur te sorteren creëer je een echte erecatcher in jouw interieur.

Er bestaan uiteraard ook andere manieren. Zo kun je verschillende decoratieve woonaccessoires plaatsen of vullen met plantjes. Je zult in ieder geval niets meer zien van die grote, lege muur.

5. Zet jouw verzameling in het zonnetje

Heb jij een leuke verzameling? Dan is een lege muur de perfecte plek om die eens te tentoonstellen. Denk aan vintage kaarten, antieken spiegeltjes of instrumenten die je graag bespeelt.

Ook vet: een basket wall, zoals bovenstaand afbeelding. Bevestig verschillende manden en schalen aan je grote, lege muur voor een echte boho-uitstraling.

6. Mirror mirror on the wall

Je hebt uiteraard wel een spiegel in huis, maar heb je wel eens gezien hoe vet het is om verschillende spiegeltjes te combineren en te bevestigen op één muur? Het is eigenlijk hetzelfde idee als een gallery wall met posters.

Stiekem is deze manier veel leuker, want spiegels voegen namelijk ook diepte toe waardoor de ruimte zelfs groter oogt. Deze manier kun je geheel aanpassen naar jouw eigen smaak. Zo kun je gebruikmaken van antieken spiegels, spiegels met rotan of door spiegels in verschillende vormen met elkaar te combineren.

Andere manieren om een statement te maken in jouw interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Reageer op artikel:
6 manieren om een grote, lege muur wat spannender te maken
Sluiten