Botanisch all the way: deze grote kamerplanten mogen niet in jouw interieur ontbreken

Verschillende kleine kamerplanten op een plank staat natuurlijk ontzettend leuk. En begrijp ons niet verkeerd: wij vinden elke vorm van groen in huis een goed idee. Maar wil je écht impact maken, ga dan voor een grote kamerplant in huis. Wij delen onze favoriete grote kamerplanten.

Na het lezen van dit artikel durven we te wedden dat je ook graag een grote kamerplant in huis wilt. Grote kamerplanten zijn namelijk hartstikke hot.

Onze top 3 grote kamerplanten:

grote kamerplanten bananenplant

Favoriete grote kamerplant #1: Bananenplant

De kleine bananenplant kennen we natuurlijk allemaal (heb jij al een Musa Dwarf in huis staan?), maar een grote bananenplant wordt nog wel eens vergeten. Zonde! Deze grote kamerplant vinden we stiekem nog veel leuker dan zijn kleine broertje.

Waarom? Met deze plant in huis maak je impact. De plant is niet alleen groot, maar ook vrij breed door de weelderige bananenbladeren. Maar haal deze plant niet in huis als je bananen aan de plant verwacht. Daar is het in Nederland helaas veel te koud voor.

grote kamerplanten strelitzia

Favoriete grote kamerplant #2: Strelitzia

De Nederlandse naam van de Strelitzia is Paradijsvogelplant. Het is geen kleine dame: in een warm klimaat kan deze prachtige plant wel 10 meter hoog worden. In Nederlandse huiskamers gaat ‘ie dat net redden, maar dat maakt ‘m niet minder mooi. De plant is met zijn grote bladeren namelijk een plaatje om naar te kijken.

grote kamerplanten monstera deliciosa

Favoriete grote kamerplant #3: Monstera Deliciosa

Een gatenplant staat waarschijnlijk al in jouw interieur. Deze grote botanische vriend is de populairste kamerplant van de afgelopen jaren. Maar waar de standaard Monstera vaak in de breedte groeit, bestaat er ook nog een constructie waarbij de Monstera in de hoogte groeit. Op een mosstok.

Het resultaat is een ware eyecatcher in huis. Zeg nou zelf, dit wil je toch?

> Misschien nog wel mooier: Alles wat je wilt weten over de Monstera Variegata (een witte gatenplant)

Ook grote kamerplanten kopen?

Je raadt het vast al: grote kamerplanten in je interieur zijn wat ons betreft een must. Één grote kamerplant geeft je interieur namelijk al een hele nieuwe, botanische look. Houdt het verzorgen van zo’n plant jou tegen met het aanschaffen? Dan is het nieuwe concept van Green lifestyle store iets voor jou: deze planten verzorg je even vaak als een cactus.

Huh, hoe dan? Dat heeft te maken met de semi-hydrocultuur. Door deze semi-hydrocultuur kan de plant wekenlang zonder verzorging. Dan weet je in elk geval zeker dat jouw grote kamerplant jouw vakantie makkelijk overleefd.

De bovenstaande drie grote kamerplanten vind je alledrie in de webshop van Green lifestyle store. De planten worden gratis bezorgd en komen inclusief terracotta pot en watermeter.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Botanisch all the way: deze grote kamerplanten mogen niet in jouw interieur ontbreken
Sluiten