Op zoek naar een grote kamerplant? Dit zijn een aantal opties om uit te kiezen

Als we het over kamerplanten hebben neigen we al snel naar: hoe groter, hoe beter. Deze grote reuzen kunnen écht de show stelen in huis en het is dan ook een musthave voor in jouw interieur. Wij delen een aantal prachtige grote kamerplanten.

Als je op zoek bent naar een grote kamerplant ben je aan het juiste adres. De volgende kamerplanten zijn prachtig én een stukje groter dan normaal.

Grote kamerplanten

Het voordeel van grote planten is dat ze een stuk sterker zijn dan de kleinere soorten. Snel scoren dus die grote groene vrienden.

Een palm in huis

Als je fan bent van een mooie palm in huis is de Kentia palm een goede optie. Dit is een van de sterkste kamerplanten en herken je aan zijn diepgroene bladeren in de vorm van een veer. Een plant waarmee je de natuur echt naar binnen haalt.

Een echt grote kamerplant: Strelitzia Nicolai

Als we zeggen grote planten bedoelen we ook écht grote kamerplanten. Jeetje wat een opvallende reus is dit. Zijn mooie groene bladeren staan prachtig in elk interieur en hij is erg populair. Hij staat bekend om de grote bladeren die uitrollen naarmate ze groeien.

En grote cactus

Als je op zoek bent naar een grote plant voor op een zonnige plek is dit een goede keuze. Een grote cactus is stoer, mooi maar vooral ook een goede binnenplant. Hij stelt weinig eisen en heeft niet veel verzorging nodig, ideaal!

Roomed’s plantenguide: hoe vaak moet ik mijn cactus water geven?


Philodendron Scandens

Deze klimplant groeit langs een zuil omhoog. Hij is niet heel breed maar wel hoog: ideaal dus voor een smalle ruimte of in de hoek van een woonkamer. De bladeren van deze plant zijn groen en hebben de vorm van een hartje.

Keuzehulp bij planten kiezen: zo kies je een kamerplant die perfect bij jou past

Pachira Aquatica

Oftewel: een Geldboom. Deze prachtige kamerplant is eigenlijk een soort boom waarvan de stam is gevlochten. Let wel op de hoogte van deze plant: hij is 170 centimeter en als je hem in een pot doet wordt hij nog hoger.

Check dus goed of dit in jouw huis past. Weet jij al welke je gaat kiezen?

Botanisch all the way: deze grote kamerplanten mogen niet in jouw interieur ontbreken

Grote kamerplant
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

123planten

Reageer op artikel:
Op zoek naar een grote kamerplant? Dit zijn een aantal opties om uit te kiezen
Sluiten