Florence
Florence Compact Wonen 11 juli 2016

Zo maak je in een klein appartement een statement met de trap

Dat je groots kunt wonen op slecht 36 vierkante meter met een mezzanine, blijkt wel uit dit appartement in São Paolo, Brazilië. Wat we hier ook zien, is een prachtig voorbeeld van hoe je met de trap een statement kunt maken. We kunnen onze ogen bijna niet afwenden van de strakke, bijna vloeiende wenteltrap in matzwart en halen daarnaast ook heel wat inspiratie en interieur lessen uit dit appartement. Bijvoorbeeld hoe je een klein appartement kunt inrichten en hoe je er toch een gave twist aan kunt geven. Deze lessen delen we in dit artikel dan ook graag met jullie.

Compact wonen is wellicht het toekomstbeeld van de woningmarkt. Meer daarover lees je in ons interview met Marjolein Abegg van Stichting Fabrikaat over de Tiny House-movement.

Geef je appartement een warme sfeer met veel natuurlijke materialen. Zo is hier grenenhout gebruikt als terugkerend element voor de kasten en de verdeling met de bovenverdieping.

De kasten worden voor meerdere doeleinden gebruikt in zowel de keuken als de zitkamer. Doordat de kast zich over de hele lengte van de kamer verspreidt, creëert het genoeg opbergruimte in een kleine leefruimte.

Opvallend is dat alle muren in dit appartement betegeld zijn met metrotegels. Zelfs de deur zit er vol mee! Wil je ook aan de slag met deze tegels? Wij geven je meer inspiratie voor het leggen van metrotegels.

Niet alleen de vorm van de wenteltrap valt op, maar ook de ‘kleur’ en het materiaal maken er een echte eye-catcher. Nu heb je geen wenteltrap nodig om een echte statement te maken in je compacte interieur. Met een opvallende trapleuning kom je al een heel eind!

Bovenaan de trap is in hout de trap afgesloten van de mezzanine. Niet omdat de trap niet past bij het interieur, maar omdat er een spiraalvormige lamp is geplaatst boven de trap. Zo’n donkere ‘kleur’ is natuurlijk prachtig, maar in de avond niet handig voor je zicht.

In plaats van lichte kleuren, is op de mezzanine juist gekozen voor donker. Dit geeft een stijlvolle look en is ook prettig voor je nachtrust. Als opvallend item is hier gekozen voor een witte stoel met grafische vormen. Zwart past ook mooi bij navy en teal, wat je kunt zien in dit moodboard.

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Zo maak je in een klein appartement een statement met de trap
Sluiten