Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 31 mrt 2015

Groot geld verdienen met je huis via Airbnb

Ondertussen ben je ongetwijfeld wel bekend met Airbnb, de website waar je als eigenaar je huis als accommodatie kan aanbieden. Misschien heb je wel een paar leuke vakantie-adresjes bezocht via Airbnb of heb je zelf al je eigen huis op de site gezet? In dat laatste geval geven we je graag wat tips om jouw huis naar de top te brengen!

Of je nou een hele villa aanbiedt of een zolderkamertje, met deze tips van top-verhuurders via Airbnb ga je pas echt groot geld verdienen met je huis.

1. Maak uitzonderlijk gave foto’s

Veel accommodaties op Airbnb zien er zo gelikt uit dat een gewoon ‘goede’ foto niet uitzonderlijk genoeg is om je huis naar de top te brengen. Maar hoe maak je nou aantrekkelijke foto’s? Doe allereerst een kleine online research naar fotografie-tips voor je interieur. Daarna is het belangrijk dat je een sfeervolle setting creëert in en rondom je huis. Zet bijvoorbeeld een kaasplateau op tafel met een paar glazen wijn. Leg een plaid en opengeslagen boek op de bank en als je een terras hebt, laat dat zien en maak het leefbaar! Plaats ook foto’s van nabij gelegen bezienswaardigheden en laat vooral niet teveel zien van je huis. Maak een selectie van de beste foto’s en plaats er maximaal 10 zodat mensen nieuwsgierig zijn en meer willen zien (lees: je huis boeken).

2. Breng af en toe tijd door in je eigen accommodatie

Om de ideale accommodatie te verhuren, moet je zo af en toe in de schoenen staan van de huurders. Telkens wanneer de top-verhuurders een nachtje in hun accommodatie hebben doorgebracht, komen ze terug met een lijst vol to-do’s en (kleine) aanpassingen. Dat kan zoiets zijn als de internet-snelheid of de lakens, die per seizoen misschien veranderd moeten worden. Heel logisch eigenlijk, maar soms moet je het gewoon zelf ervaren.

3. Vraag geen absurde hotelprijzen

Mensen zoeken een huis via Airbnb om twee redenen: het is een mogelijkheid om op een unieke locatie te overnachten èn de prijs is vaak lager dan een hotel. Het is dan ook belangrijk om geen hotelprijzen te vragen. Allereerst nemen gasten een risico door jouw huis te huren, want bij een hotel weet je wat je kan verwachten. Ten tweede levert een redelijke prijs en een fijne ervaring een positieve review op. Dat levert weer meer verhuurders op en vice versa.

Bron: Unsplash

4. Verhuur een ervaring, geen accommodatie

Natuurlijk verhuur je een accommodatie, maar daar moet je in de beschrijving niet teveel de nadruk op leggen. Ook al heb je een gaaf huis, uiteindelijk willen je verhuurders een fijne vakantie ervaring, toch? Een voorbeeld van een verkeerde beschrijving: “Neem een bad in de jacuzzi”. Een goed alternatief: “Na een lange boswandeling neem je een ontspannen bad in de warme jacuzzi met een goed glas wijn”. Klinkt al een stuk aantrekkelijker, right?

5. Wees snel en aardig

Als je een huis via Airbnb huurt, wil je eigenlijk zo snel mogelijk antwoord en bovendien gun je een aardig persoon eerder je moneys dan een onaardige chagrijn. Probeer daarom altijd direct je mails te beantwoorden zodra je die binnenkrijgt. Kan je nog niet direct alle vragen beantwoorden? Laat dat dan wel direct weten. Bedankt de geïnteresseerde en laat weten dat je later terugkomt op zijn/haar (overige) vragen.

6. Weet wanneer je niet gewenst bent

Sommigen willen graag contact met de verhuurder, anderen zijn erg gesteld op hun privacy. Meestal kun je dit al een beetje uit de e-mails opmaken en anders ook wel aan de eerste indruk. Krijg je geen hoogte van je gasten? Houd je dan een beetje gedeisd, maar laat wel weten dat je huurders bij jou terecht kunnen voor een gezellig gesprek of tips voor leuke hotspots.

7. Geef je gasten iets te doen

Natuurlijk vermaken je gasten zich wel, maar op een regenachtige dag willen ze misschien gewoon binnen blijven. En dan helpt het enorm als er een goed gevulde spelletjeskast aanwezig is, een lekkere stapel boeken en voldoende koffie en thee.

8. Geef je gasten een warm welkom

De kans dat je gasten bij aankomst moe zijn van de reis, is redelijk groot. Het liefst krijg je dan een warm welkom van de verhuurder. Denk aan een mandje met doekjes en zeepjes om je op te frissen, een flesje wijn of een zakjes met nootjes en chocolaatjes. Dat geeft net even dat extraatje en kost je maar een klein beetje geld, wat je zo weer terug verdient.

Wij zijn benieuwd.. verhuur jij je huis via Airbnb? En heb je nog goede tips?

www.fastcompany.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Groot geld verdienen met je huis via Airbnb
Sluiten