Vitamines voor je planten: hiermee krijgt jouw plant het hele jaar door voeding

Een vitaminebommetje voor je planten, zo zien we de Grondleggers van Soil Sisters. Handig, want met deze Grondleggers hoef je slechts één keer per jaar plantenvoeding te geven. Dat klinkt ons als muziek in de oren, dus we vertellen je er graag meer over.

Ik kreeg een paar weken geleden een proefpakketje met drie Grondleggers van Soil Sisters toegestuurd, en heb ze meteen aan mijn planten gegeven. Het is misschien nog te vroeg om er iets van te zeggen – en misschien is het een placebo-effect – maar de planten ziet er een stuk beter uit dan eerst. De planten lijken frisser en sterker te zijn. Hoe dat precies werkt, zochten we voor je uit.

Dit zijn de Grondleggers van de Soil Sisters

Grondleggers zijn een unieke combinatie van organische voedingsstoffen en bodembacteriën. Door deze combinatie blijft jouw plant sterk en gezond, en krijgt ‘ie de boost die hij nodig heeft om lekker te groeien. Één tablet bevat alle voedingsstoffen die jouw plant het komende jaar nodig heeft.

Zo’n Grondlegger is dus niet alleen makkelijk (we herhalen: je hoeft ‘m maar één keer per jaar aan de planten te geven), maar is ook nog eens een stuk duurzamer dan alternatieven als bijvoorbeeld kunstmest. Daarom denken zussen Marie-Fleur en Mecheline dan ook dat de Grondleggers de hippe toekomst van de plantenvoeding zullen worden – en daar willen we ze graag een handje mee helpen.

Mini en Maxi Grondleggers

Niet alle planten zijn even groot – daar is gelukkig ook aan gedacht. Voor kleine planten met potmaat 10 tot 15, gebruik je één Mini Grondlegger. Planten met potmaat 15 tot 20 hebben genoeg aan één Maxi Grondlegger. Heb je een nóg grotere kamerplant? Dan mag je uiteraard ook meer Grondleggers geven.

Zo gebruik je de Grondlegger

Het gebruik van de Grondlegger is super easy, maar we leggen het graag nog even uit. Graaf met je vingers een gat van ongeveer 5 centimeter diep. Stop daar de Grondlegger in, en bedek de Grondlegger met een beetje aarde. That’s it. Vanaf nu hoef je alleen nog waar water te geven zoals je gewend was.

Benieuwd geworden, en wil je zelf deze vitaminebommetjes voor je planten ook in huis halen? Je shopt ze in 29 verschillende winkels door het hele land, of via een paar websites. Kijk op deze verkooppagina voor alle verkoopputen.

Meer lezen over plantenvoeding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vitamines voor je planten: hiermee krijgt jouw plant het hele jaar door voeding
Sluiten