Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 5 okt 2020

Good to know: 4 stijlvolle ideeën voor het opbergen van groente en fruit

Om aan onze dagelijkse dosis vitaminen te komen is het noodzakelijk om groente en fruit altijd binnen handbereik te hebben. Dan pak je het immers sneller. Maar hoe kun je op een handige manier groente en fruit opbergen en zorg je er tegelijkertijd voor dat het lang vers blijft?

In een keukenkastje? Een mandje op het aanrecht? Of in de koelkast? Bij een aantal groenten en fruitsoorten werkt het in de koelkast leggen juist averechts. Tomaten verliezen hun smaak en appels worden sneller bruin. Voor het merendeel geldt: niet in de koelkast leggen voordat het rijp is.

Dus waar laat je al die groentjes dan? Wij geven je vijf tips voor het bewaren van je groente en fruit.

4 ideeën voor het opbergen van groente en fruit

1. Een fruitmand ín je keukenkast

Fruitmanden zijn ideaal voor het bewaren van groente en fruit, maar waar laat je zo’n ding? Onze niet-populaire mening: zet je fruitmand in een keukenkastje. Zo liggen ze op een droge, koele plek en zullen ze lang goed blijven.

2. De fruitmand, maar dan net even iets anders

Verstop je jouw groente en fruit liever niet? Ga dan voor een designer-fruitmand. Een klassieke fruitmand kennen we al jaren, maar als het dan toch een prominente plek in de keuken krijgt, waarom dan niet in een design verantwoord object?

Ga voor een fruitmand met veel opbergruimte, maar is ook nog eens mooi om naar te kijken. Helemaal als ‘ie vol ligt met fijne groenten, fruit en kruiden. Of combineer meerdere fruitmanden met elkaar en maak er een spannend lijnenspel van.

3. Aan de wand

Heb je op je werkblad niet veel plek voor een fruitmand? Koop mooie draadmandjes en hang ze aan de wand. Staat leuk, neemt weinig ruimte is beslag en is goedkoop. Wat wil een mens nog meer?

4. In een verrijdbare trolley

Tip: het RASKOG-rolkarretje van IKEA scoor je voor nog geen €40. Daar kan je gemakkelijk ál je fruit, groente en zelfs kruidenplanten in kwijt. Wij zouden het wel weten.

Meer handige artikelen (zoals over het bestrijden van fruitvliegjes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: 4 stijlvolle ideeën voor het opbergen van groente en fruit
Sluiten