Merve Ozturk
Merve Ozturk Tuin 31 okt 2020

Het kan echt: met deze tips maak je een tegeltuin tóch groen in de herfst

Een tegeltuin is hartstikke modern. Je kan de tuin gezellig inrichten met leuke meubels, en bovendien staat het strak. Mis je tóch een beetje (of heel veel) groen in je tuin? No worries, wij delen vandaag de ultieme tips om je tegeltuin toch groen te maken. Yup, zelfs nu ‘t herfst is.

Bloemen en planten vrolijken je automatisch op, dus waarom zou je jouw tegeltuin niet omtoveren tot een groene oase?

Op deze manier maak je jouw tegeltuin toch nog groen

1. Klimplanten

Je kan dan misschien geen border hebben in je tuin, maar dat betekent niet direct dat je niet kan tuinieren. Klimplanten zijn ideaal om je tegeltuin op te leuken, vooral omdat ze goed groeien op je schutting. Zo heb je én geen saaie schutting, én kan je jouw tegeltuin volgooien met klimplanten.

Overweeg eens om één schutting geheel te bedekken met klimplanten voor een echte backdrop in de tuin. Dit zal de tuin in een klap al veel groener maken. Keep in mind: de klimop en blauwe regen staan prachtig op je schutting.

Lees ook: 4 mooie ideeën om klimplanten in je interieur te verwerken

2. Hangplanten

Zijn klimplanten over je (gehele) schutting een beetje too much voor je? Dan is een hangplant een goed alternatief. Je kan wederom zelf bepalen hoeveel je er neemt en hoe je ze plaatst. Je kan er een aantal op dezelfde hoogte zetten, of juist de ene hoger hangen dan de ander voor een wat speelse look.

Een groot voordeel van hangplanten is dat je de tuin extra kan decoreren door een bijzondere plantenhanger te gebruiken. Wist je dat je ook zelf een plantenhanger kan maken? Van macramé bijvoorbeeld. Leuk om te maken en staat prachtig in je tegeltuin met een hangplant.

> Waarom de populaire Scindapsus ook mijn favoriete hangplant is

3. Bloempotten

Een andere mogelijkheid om je tegeltuin wat groener te maken is door (vorstbestendige) bloempotten te gebruiken. Ze zijn er in alle formaten, kleuren en in de leukste prints: van een geel geribbeld aardewerk bloempot tot één met rotan. Ze voegen ongetwijfeld meer karakter aan je tegeltuin.

Combineer verschillende formaten van één kleur om het toch één geheel te houden. Goed nieuws: je kan deze bloembollen nú planten zodat je een kleurrijke tuin krijgt in de lente.

> Terracotta bloempot in huis? Vergeet dít niet voor je ‘m neerzet

4. (Verhoogde) border

Heb je bovenstaande tips al verwerkt in je tegeltuin en heb je nog steeds het gevoel dat je niet genoeg groen hebt? Dan is het goed een goed idee om tóch voor een (verhoogde) border te gaan. Het hoeft absoluut niet veel plek in te nemen, een klein gedeelte van de tuin is meer dan genoeg.

Je kan gaan voor betonranden zodat je de moderne look van je tegeltuin behoud. Op deze manier kan je toch wat meer planten en maakt het je hoogstwaarschijnlijk een stuk gelukkiger.

Ideale tuinplanten voor de herfst/winter

Er zijn dus genoeg manieren om je tegeltuin tóch wat groener te maken. Ook in de herfst? Jazeker. Er zijn een hoop tuinplanten die prachtig bloeien tijdens de herfst en winterperiode. We helpen je er graag een handje bij. Dit zijn een aantal tuinplanten die je tuin wat kleur geven in de herfst en winter:

  • Herfstaster
  • Herfstanemonen
  • Geranium Rozanne
  • Japanse anemoon
  • Zilverkaars
  • Vetkruid
  • IJzerhard
  • Lampenpoetsergras ‘Hameln’
  • Viburnum
  • Helleborus (Kerstroos)

Meer tips voor een groene tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hovenier Roel ZuidemaTuinencom

Reageer op artikel:
Het kan echt: met deze tips maak je een tegeltuin tóch groen in de herfst
Sluiten