Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 17 nov 2021

Dit is waarom groen in de slaapkamer in 2022 een trend gaat worden

Overal bij mensen thuis zien we dat natuurlijke looks trendy zijn. Zo zie je veel planten, natuurlijke materialen en aardse tinten in interieurs terug. En welke kleur past beter bij een natural look dan groen? Daarnaast is groen ook een kleur die rustgevend is, wat het een ideale kleur voor de slaapkamer maakt.

Wie weet werkt dit artikel wel rustgevend en ben je na het zien van allerlei mooie groene slaapkamers helemaal zen.

6 oases van groene slaapkamers

1. Een groene slaapkamer voor rust

Wil je je slaapkamer in jouw persoonlijke oase veranderen? Dan wil je een rustige kleur zoals groen aan de muur. Een zachte groene tint laat je vanzelf relaxter voelen en vormt een prachtige basis voor je interieur.

Het leuke aan de slaapkamer hierboven is namelijk dat de gallery wall aan de muur er niet té druk uitziet door de mooie neutrale en groene tinten. Deze kleuren geven het een rustige uitstraling waardoor ze de drukte aan accessoires mooi opheffen.

Dit huis combineert een gallery wall met hangplanten – en het resultaat is adembenemend

2. Combineer natuur en groen

Haal nog meer de natuur naar binnen door planten in je slaapkamer te stylen. Of je nu echte planten of schilderijen van de natuur in je interieur plaats, een toffe look geeft het sowieso in een groen interieur.

Houd je meer van dieren dan planten? Dan kan je ook ervoor kiezen om dierenprints in je interieur te verwerken voor hetzelfde effect.

3. Schilder een groen hoofdbord in je slaapkamer

Geen zin om je helemaal uit te sloven om wat groen in je interieur te brengen? Verf dan een groen vlak als hoofdbord om gemakkelijk wat groen aan je slaapkamer toe te voegen.

4. Lichtgroene kussens en lakens

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken of past het niet bij je hoofdbord? Kies dan voor nieuw beddengoed in een groen kleurtje. Het is dan nogal een simpele manier, maar het doet zeker niet onder voor de andere opties. In sommige interieurs kan het echt een verschil maken, kijk maar naar het interieur hierboven.

Waarom het tijd is om nu écht goed en mooi beddengoed aan te schaffen

5. Donkergroen en donker hout

We hebben vooral lichte tinten van groen laten zien tot nu toe, maar de donkere tinten mogen er ook wezen. Prachtig zijn de donkergroene planken aan de muur van deze slaapkamer. Dan zie je pas hoe mooi donker hout bij een donkergroen kleurt.

6. Een groene vloer in de slaapkamer

Ga eens niet voor de groene muur, maar voor de groene vloer! Een groene vloerbedekking kan ook tof zijn in de slaapkamer en ook nog eens lekker zacht als gras onder de voeten voelen. Vind je een groene vloer het net niet? Dan kan je ook nog altijd overwegen om voor een vloerkleed te kiezen.

Na het zien van de foto’s van dit interieur willen we ook groene muren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Dit is waarom groen in de slaapkamer in 2022 een trend gaat worden
Sluiten